Tarım ve Orman Bakanlığı, Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediyesinin iş birliği ile 2 bin 555 çiftçiye bin 953 ton sertifikalı buğday ve 797 ton sertifikalı arpa tohumu dağıtımı yapıldı.

Van Tarım Kredi Kooperatifinde düzenlenen tohumluk arpa ve buğday dağıtım programında konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, Van’ın tarım ve hayvancılık memleketi olduğunu belirterek, çiftçilerin yanında olunması gerektiğini söyledi.

video

Devletin ve milletin ürettiği değeri çiftçilerle paylaştığını ifade eden Balcı, “Ben de çiftçiye dost bir vali olarak tarla, bağ, bahçe ve hayvancılıkla uğraşan insanların yanında yer almaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Çiftçiyi zenginleştirmemiz lazım, temel problemleri de biliyoruz.” dedi.

Tarımsal sulamaları da önemsediğini dile getiren Balcı, “Sulanabilir alanlarda gölet yapıp buraları sulamamız lazım. Eğer bu göletleri yaparsak yılda 3-4 defa çiftçimiz korunga, yonca ve buğdayını sulayıp verimi arttırabilir. Yaklaşık 20 tane gölet var inşallah bunları da yapmış olacağız. Yaklaşık 100 bin dönüm alan sulanmış olacak. Bu da önemli bir hedef olarak belirledik.” ifadelerini kullandı.

Van’da meyve dikilecek bütün alanlara meyve dikileceğini de aktaran Balcı, “Çiftçiye destek vereceğiz. Özellikle Çatak ve Bahçesaray’da ceviz meşhur. Onun dışında da arıcılığa da tam destek vereceğiz. Çiftçilere sıvat vereceğiz, hayvanlar için gölgelik yapacağız. Kısacası çiftçileri çok sevdiğimi belirtmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

38 milyon 217 bin 525 TL bütçe ayrılan tohum dağıtım etkinliğine, Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, Van Tarım ve Kredi Kooperatifi Müdiresi Mehtap Aydınoğlu, kurum çalışanları ve çiftçiler katıldı. (İLKHA)