HÜDA PAR Van İl Başkanlığından bir heyet, il merkezi ve ilçelerde esnafı ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarına kulak verdi.

HÜDA PAR Van İl Başkanlığından bir heyet, merkez İpekyolu ve Tuşba ilçe esnafını ziyaret ederek esnafın sorun, sıkıntı ve taleplerini dinledi. Yapılan ziyaretlerde 6 yıldır biriken vergi borçlarının yüzde 30'nun terkin edilmesine dikkat çekildi.

Ziyaretler sonrası heyet adına açıklamada bulunan HÜDA PAR İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan, HÜDA PAR Van İl Başkanlığınca hazırlanan, 'Van'ın Ekonomik Sorunları ve Çözümü' kitapçığı dağıtmaya devam ettiklerini ve aynı zamanda esnafın sorunlarını dinlediklerini söyledi.

Van'da 2011 yılında meydana gelen depremden bu yana 6 yıldır biriken vergi borçlarının taksitlendirdiğini belirten Tasan, esnafın bu vergi borçlarını ödemekte zorluk çektiğini belirtti.

Tasan, HÜDA PAR Tuşba İlçe Teşkilatımızla Yeni Marangozlar Sanayi Sitesini esnafını ziyaret ettik. Esnaf yapmış olduğumuz bu ziyaretlerden çok memnundur. Ziyaretlerimizde esnafın sorun ve sıkıntılarına kulak verdik. Depremden önce biriken vergi borçlarının taksitlendirmesi ile kendilerine yük olduğunu, bu yüzden en azında yüzde 30'nun terkin edilmesini istiyorlar.' dedi.

Dağıttıkları kitapçıklarla ilgili esnafın görüşünü aktaran Tasan, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Diğer taraftan esnafımız, Tuşba Belediyesi'nin sitenin yollarını yapmadığını ve bundan dolayı çok mustarip olduklarını söylüyorlar. Bunun yanında temizliğin iyi yapılmadığını dile getirdiler. Ziyaretlerimiz sırasında il başkanlığımızca hazırlanan, 'Van'ın Ekonomik Sorunları ve Çözümü' kitapçığını hem İpekyolu ilçemizde, hem de Tuşba ilçemizde dağıtmaya devam ettik. Kitapçığı inceleyen esnaf, bu sorunların dinlendirmesi hususunda halk olarak HÜDA PAR'a yardımcı olacaklarını söylediler.'

Vanolay/Haber Merkezi