Necmi Aksona/Vanolay
Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) yer alan 19 meslek grubu arasında 7 meslek grubu olarak yer alan sigorta acenteleri seçimlere bağımsız girme kararı aldı.
Van TSO seçimleri Ekim ya da Kasım ayında yapılacak. Şu ana kadar seçimler için 6 kişi adaylığını açıklamış bulunuyor. Sigortacılar herhangi bir adayı desteklemeyecek Bu arada Van TSO’da 7. Grupta yer alan sigortacılar, seçimlerde herhangi bir adayı desteklemeyeceklerini açıkladı.
Kahvaltıda bir araya gelen sigorta şirketleri temsilcileri adına açıklama yapan Van Sigortacılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Üzal, adalara eşit mesafede olduklarını söyledi. Seçimlere bağımsız girme kararı aldıklarını ifade eden Üzal, “Seçimler için 6 aday adaylıklarını açıklamış ancak 4 adayın faal olarak meslek gruplarını oluşturmakta oldukları görülmektedir. Biz sigorta acenteleri olarak, meslek grubunuz ile bir araya gelerek kendi aramızda istişarede bulunduk. Van TSO seçimlerine sigorta acenteleri olarak ‘Bağımsız Meslek Grubu’ olarak katılmaya karar verdik” diye konuştu.