Yüksek Askerî Şûra (YAŞ) kararları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandı. Kararlar, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından kamuoyuna açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Toplantısı’nda alınan kararları açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, YAŞ kararlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayıyla karara bağlandığını belirterek 30 Ağustos 2019 tarihinden geçerli olmak üzere; 14 general ve amiralin bir üst rütbeye, 40 albayın ise general ve amiralliğe yükseltildiğini, 12 general ve amiralin görev sürelerinin bir yıl, 313 albayın görev sürelerinin de iki yıl süreyle uzatıldığını bildirdi.

Bir generalin yaş haddi nedeniyle 1 Eylül 2019 tarihinden itibaren, 47 general ve amiralin de kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2019 tarihi itibariyle emekliye sevk edildiğini kaydeden Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hâlen 241 olan general ve amiral sayısı 30 Ağustos 2019 tarihi itibariyle de 233 olacaktır. 30 Ağustos 2019 tarihinden geçerli olmak üzere Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Tümgeneral İrfan Özsert korgeneralliğe terfi ettirilmiştir. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan tuğgeneraller Bahtiyar Ersay, Sezai Öztürk, Ömer Ertuğrul Erbakan, Ahmet Kurumahmut ve Selami Arslan tümgeneralliğe, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Tuğamiral Yankı Bağcıoğlu tümamiralliğe, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan tuğgeneraller Erdoğan Gür, İsmail Günaydın, İsmail Üner, Kutlay Demir, Ali Serin, Olcay Yılmaz ve Selçuk Aygün tümgeneralliğe terfi ettirilmişlerdir. Bir üst rütbeye yükselen, görev süreleri uzatılan general, amiral ve albayların yeni rütbe ve görevlerinin milletimize, devletimize, Silahlı Kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı olmasını dileriz."

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, terfi ve diğer atamalarla ilgili detayların Millî Savunma Bakanlığı’nın web sitesinde yayımlanacağını söyledi. (İLKHA)

YAŞ KARARLARI