YERLİ VE YABANCI TURİSTLERDEN NEMRUT KRATER YOLUNUN YAPILMASI İÇİN YETKİLİLERE ÇAĞRI

​Doğası ve göz kamaştıran manzarasıyla dikkat çeken dünyanın 2'nci, Türkiye'nin en büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü'nün yolların bozukluğu ziyaretçilerin tepkisini çekiyor.

Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN) kapsamında "Mükemmeliyet ödülü" alan 2 bin 900 metre yükseklikteki Nemrut Krater Gölü, yerli ve yabancı dağcıların, foto severlerin ve turistlerin akınına uğruyor.

Bitlis'in Tatvan ve Ahlat ilçe sınırları içerisinde bulunan ve yaklaşık 2 bin 900 metre yükseklikteki Nemrut Krater Gölü, Kurban Bayramı'nda da binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiye ev sahipliğini yaptı.

Bitlis’te en çok ziyaret edilen mekanlardan biri olan doğa harikası Nemrut Krater Gölü’nün yolunun bozulması nedeniyle ziyarette gelenler geri dönüyor.

Nemrut Krater Gölü'nü merak edip gelen ziyaretçiler, yolların bozuk olmasına tepki gösterdi. Yolda bulunan bazalt taşlarının sökülmesiyle oluşan çukurlardan çıkamayan araçlar, vatandaşların yardımıyla çıkarılmaya çalışılıyor.

Hem sıcak buhar bacasına giden yolun bozuk olması hem de kraterde bulunan göllere inen yolun bozuk olması nedeniyle araçlar inemeyince, gelen ziyaretçiler geri dönmek zorunda kalıyor.

Doğa harikası bir yerin yollarının bu şekil olması utanç verici olduğunu belirten ziyaretçiler, yetkililere çağrıda bulundu.

​Yerli ve yabancı turistlerden Nemrut Krater yolunun yapılması için yetkililere çağrı

Yolların bozuk olması nedeniyle kalderaya inilmiyor

Batmandan ailesiyle Nemrut Krater Gölünü ziyarette gelen vatandaşlardan İnşaat Mühendisi Ümran Ayiş, geldiklerine pişman olduklarını belirterek, yolun yapılması için çağrıda bulundu.

Ayiş, “Kurban Bayramı nedeniyle Batman’dan üç aile Tatvan’a geldik. Gelmişken Nemrut Krater Gölü’nü de görelim dedik. Gerçekten çok güzel bir doğa harikası. Geldiğimize pişman olduk. Araçlarımız yolda kaldı. Gördüğünüz gibi ellerimizle parke döşüyoruz. Yetkililere buradan sesleniyoruz, Nemrut Krater Gölü’ne, Tatvan’a, Van Gölü’ne sahip çıkın.” dedi.

​Yerli ve yabancı turistlerden Nemrut Krater yolunun yapılması için yetkililere çağrı

“Bu yolun böyle olması bizim için hayal kırıklığı”

Aydın’ın Kuşadası’ndan kalabalık bir ekiple geldiklerini, yolların bozuk olması nedeniyle kalderaya inemediklerini belirten Dr. Eray Baltacı, güzel olan bu doğa harikasına sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Nemrut Krater Gölü’nün çok güzel bir doğa harikası olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Bu bölgeyi çok merak ediyorduk. 3 karavana ile geze geze geldik. Burada bir krater gölünün olduğu bizlere söylenince çok heyecanlandık. Fakat gelince gördük ki yollar bozuk. Bu bozuk yoldan kalderanın içine inmekte endişe ediyoruz. Bu yolun böyle olması bizim için hayal kırıklığı. Böylesi güzel bir krater gölünde daha güzel ve daha güvenli yol olmalı. Bunun onarılması çok güç değil. Zaten kısa bir mesafe. Yetkililerin bir an önce burayı görüp, onarmasını diliyorum. Buraya insanlar keyif için geliyor. Böyle basit bir durumun bu keyfi kaçırmasını istemiyorum. Bir an önce yetkililerin bu konuda duyarlılık göstermesini diliyorum.” ifadesini kullandı. (İLKHA)