Haber Merkezi
Van Çatak İcra Dairesi Çatak ilçesi sınırları içerisinde bulunan 13 adet havuz ve müştemilatı bulunan alabalık tesisi açık artırma ile satacak.
Basın ilan kurumu ilan portalı ilan.gov.tr’de yer alan ilana göre Van Çatak İcra Dairesi Van Çatak İlçe, Çatak ilçesi, Besti mevkii, Hacıosman mahallesi,104 ada,5 nolu parsel üzerinde 13 adet havuz ve 2 adet müştemilat bulunmaktadır. Taşınmaz tapu kayıtlarında balık tesisi, kerpiç bekçi kulübesi ve arsası olarak kayıtlı olmakla bilirkişilerce yapılan incelemede ; taşınmazın toprak yapısı, killi-kumlu olup, verimli doğal çayırdır. Taşınmaz bulunduğu konum itibariyle açık yol ağına sahiptir. Söz konusu taşınmazın bulunduğu arazi %1-2 arası eğime sahiptir. Taşınmaz üzerinde Alabalık tesisi bulunmakta ve tesis işlek halde olması, su kaynağının etkin olması ve su rejiminin düzgün dereden sağlanması ayrıca taşınmazın Van-Çatak anayoluna komşu olması karşısında halı sahanın bulunması ve Çatak merkeze yakın olması taşınmazın değerini artırmaktadır. Arsa üzerinde bulunan havuzlar 1.sınıf B grubuna girmektedir. Dava konusu taşınmazın 2021 yılı metrekare birim değeri 390 TL olarak belirlenmiştir. 2.12.1.1992 gün ve 17886 sayılı Resmi Gazetede çıkan aşınma paylarına ilişkin oranlara göre düzenlenmektedir. Dava konusu taşınmazın yaşı 16-20 yıl arası olup yıpranma payı %20'dir ve taşınmaza ait havuzlar çok yıprandığından dolayı %45 değer düşüklüğü uygulanmıştır. Toplam değerleme %65 uygulanacaktır.
Açık artırma ile satacak. Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre açık artırma ilk olarak 07.09.2022 13:00 tarihinde yapılacak. Birinci oturumda satılmaz ise ikinci oturum ise 11.10.2022 13:00 tarihinde Van Çatak Adalet Sarayında Adresinde yapılacak. İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda link’te yer almaktadır. https://www.ilan.gov.tr/ilan/996742/emlak-besi-tesisi-ciftlik-ahir--van-ili-catak-ilcesinde-13-adet-havuz-ve-mustemilati-bulunan-alabalik-tesisi-icradan-satiliktir