2022 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) başvuruları ve sınav tarihleri yayınlanan takvim ile netlik kazandı.

ÖSYM'nin yayınladığı takvim ile gündemindeki KPSS başvuruları ve sınav tarihi belli oldu. Ortaöğretim, önlisans ve lisans oturum detaylar merak ediliyor.

KPSS Alan Bilgisi, KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri ve KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi sınav başvuruları 24 Mayıs - 06 Haziran 2022 tarihleri arasında alınacak.

KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları 31 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek.

KPSS Alan Bilgisi sınavı 6-7 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 14 Ağustos'ta uygulanacak.

KPSS Önlisans başvurusu 03 Ağustos 2022 ile 15 Ağustos 2022 günleri arasında alınacak. Sınav ise 2 Ekim tarihinde yapılacak.

KPSS DHBT 27 Kasım tarihinde uygulanacak.

EKPSS 24 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek.

KPSS Ortaöğretim başvuruları 01 Eylül 2022 ile 13 Eylül 2022 tarih aralığında gerçekleştirilecek. Sınav da 6 Kasım günü gerçekleştirilecek.

KPSS başvuru ücreti ne kadar?

KPSS 2022 başvuru ücreti, ÖSYM tarafından yayımlanacak olan KPSS sınav kılavuzu ile netlik kazanacak. Geçtiğimiz yıllarda Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu - Eğitim Bilimleri Oturumu için ayrı ayrı 90 TL, KPSS Alan Bilgisi Sınavlarında her bir oturum için 65,00 TL, ÖABT için ise 90 TL sınav ücreti ödenmişti.

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS Lisans: KPSS Alan Bilgisi, KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri ve KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi sınav sonuçları 2 Eylül günü açıklanacak.

KPSS Ortaöğretim: KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları 1 Aralık'ta belli olacak.

KPSS Önlisans: KPSS Önlisans sonuçları 27 Ekim tarihinde açıklanacak. (İLKHA)