Haber Merkezi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Çiftçi Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde açılmış olan ‘Arıcılık ve Sığırcılık Eğitimi’ kursuna katılan ve eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere törenle sertifikaları verildi.

Üniversitemiz bünyesinde kurulan ve Van Gölü havzasında bitkisel ve hayvansal üretimi geliştirmek amacıyla sektördeki paydaşlara eğitim ve danışmanlık hizmetleri veren DAP Çiftçi Eğitim Merkezi, üniversiteye bağlı ilgili birim öğrencilerinin ilgi, bilgi ve becerilerini geliştirecekleri uygulama alanları oluştururken, öğretim elemanları için bilimsel çalışmalarda kullanabilecekleri çeşitli bitki ve hayvan materyallerini de temin etmektedir. Bu minvaldeki eğitimler kapsamında, beli periyodlarla düzenlenen çeşitli nitelikli kurslardan biri olan ‘Arıcılık ve Sığırcılık Eğitimi’ de başarıyla tamamlanmış oldu.

Sertifika törenine katılan ve Eğitim Merkezi’nin faaliyetleri konusunda DAP Çiftçi Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Suphi Deniz’den bilgi alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kayri, konuşmasında; bilinçli çiftçi yetiştirmek adına Üniversitemiz bünyesindeki DAP Çiftçi Eğitim Merkezi tarafından yürütülen çeşitli kurs ve eğitimlere ara verilmeksizin devam edileceğini belirtti.

Eğitime emeği geçen DAP Çiftçi Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Suphi Deniz’e ve ekibine de teşekkür eden Kayri; “bizler, sizleri burada görmekten, sizlere faydalı olmaktan son derece mutluyuz. Sizlere kapımız her zaman sonuna kadar açıktır. Ben, almış olduğunuz eğitimin hayırlı, ürünlerinizin ve kazancınızın bol ve bereketli olmasını diliyorum.” ifadelerinde bulundu.