İpekyolu Belediyesi ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının katkıları ile düzenlenen 2022 Bilim Fuarı ve 1. Drone İnsansız Hava Araçları yarışması çoşkulu bir törenle açıldı.

Açılışa İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Şipal, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın'ın eşi Cansu Aydın Hanımefendi, Belediye Başkan Yardımcısı Birol Duman katıldı.

Mehmet Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen bilim fuarında 25 tane TÜBİTAK 4006 projesi sergilendi.

Fuarda; edebiyat ve tarihle ilgili projeler, mobilya malzemeleri, resim sergileri, güneş panelleri, Covid-19 virüsünden korunmak için hijyen standı ve yüz koruyucu siperlik tasarımı, depremi erken ölçen cihaz, tehlikeli madde taşıma robotu, siber güvenliği anlama rehberi, evcil hayvan yatağı ve ahşap top parkuru gibi projeler yer aldı.

video

Katılımcıların fuar alanındaki ürünleri ayrıntılı bir şekilde incelemesinin ardından Mehmet Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin kendi tasarımları olan Droneların yarışması gerçekleşti.

Yarışma Elektrik ve Elektronik Öğretmeni İbrahim Yertürk tarafından organize edildi. Van'da ilk defa düzenlenen 1. DroneVan İnsansız Hava Araçları Yarışması'nda ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri yarıştı.

Üç gün sürecek yarışmada kendi droneları ile okul bahçesindeki kapalı basketbol sahasına kurulan parkurda hız ve hata değerlendirmesi ile puan toplayan yarışmacılar için sıralama yapılacak. İlk üçe giren takımlar için yarışmanın son günü sürpriz ödüller verilecek.

Fuar ve yarışma hakkında konuşan Mehmet Erdemoğlu Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Müdürü Ercan Türker, "Okulumuzun ve öğrencilerimizin böylesine anlamlı projelerde yer alması bizler için gurur verici. Öğrencilerimiz daha önce uluslararası birçok projede yer aldı ve ilimizi gururla temsil etti. Biz bu başarılı öğrencilerimize RoboVan Ekibi ismini verdik. Bu ekip bu kez de farklı bir etkinliğe imza attı. Umarım gelecekte de çok daha başarılı olur ve başarılı işlere imza atarlar. Katkılarından dolayı İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Sayın İhsan Emre Aydın'a, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansına teşekkürlerimizi sunuyoruz." diye konuştu.

Fuar ve yarışma davet edilen sanatçı şair ve yazarların okudukları şiir ve seslendirdikleri türkülerle katılımcıların halayları ile şenlik havasında geçti. (İLKHA)