Van’ın Edremit Belediyesi tarafından, dışarıya bağımlı kalmadan glütensiz tüm ürünlerin kendi üretimi olan ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde ilk ve tek olan “Glütensiz kafe ve fırın” hizmete açıldı.

İpekyolu Caddesi Kocaeli Parkı karşısında bulunan kafenin açılışına AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Van Emniyet Müdürü Atanur Aydın, AK Parti Edremit İlçe Başkanı Sezer Bayramoğlu, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Zahir Soğanda, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, çölyak hastaları ve vatandaşlar katıldı.

video

“Sadece Van değil, bölgedeki tüm çölyak hastalarımıza umut ışığı oldu”

Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi Süleyman Engin, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say’a bu projeden dolayı teşekkürlerini ileterek, bölgeye hizmet verecek olan böylesi bir merkezin önemli olduuğunu belirtti.

Sosyal belediyecilik anlamında bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, 2 yıl önce Van’da çok ciddi sayıda çölyak hastasının olduğunu tespit ettiklerini ifade ederek, bu anlamda proje ekibi ile bir çalışma başlattıklarını kaydetti.

Çölyaklı hasta sayının yaklaşık 5 binlerde olduğunu vurgulayan Başkan Say, “Çölyak hastalarının özellikle küçük yaşta itibaren sindirim sisteminde kaynaklanan bir problemle beslenmeleri sıkıntıya giriyordu. Bu anlamda da Gaziantep’ten, Adana’dan ve Malatya’dan bu tarafa herhangi bir tesis bulunmamaktaydı. Biz de bu tesisin çalışmalarını gerek DAP İdaresi ile gerekse de kendi proje ekibimiz ile projeyi hayata geçirdik. Ramazan ayında beğeni üretimleri yaptık. Bu süreçte Süleyman Engin hocamız kendi işletmesiymiş gibi özveriyle çalıştı. Bu projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah sadece Van değil, bölgedeki tüm çölyak hastalarımıza bir umut ışığı oldu. Ürünlerin Van’daki hastalarımıza ulaşımı konusunda da yerel bir markette cüzi bir rakamla satışa sunulacak. Bu konuda gerekli anlaşmalarımızı yaptık, çölyaklı vatandaşlarımız bu ürünlere daha rahat bir şekilde ulaşacaktır” dedi.

Çölyak hastaları adına Van Çölyak Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gıyasettin Sevgin, Doğu ve Güneydoğu’da bu bölgede bir çalışmanın yapılmadığını ama Edremit Belediye Başkanı İsmail Say’ın bu projeyi hayata geçirmesinin çok anlamlı olduğunu ifade ederek şükranlarını dile getirdi. (İLKHA)