Aile ve sağlıklı nesillerin güvencesinin anneler olduğuna dikkat çeken Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, annelere karşı saygı ve hoşgörülü olmanın İslam dininin emri olduğunu hatırlattı.

Anneliğin büyük bir makam olduğunu belirten Arvas, dokunuşlarıyla dünyamıza güzellikler katan kadınların, annelik sorumluluğunu özveriyle sürdürerek aile ve toplumun temelini ayakta tuttuğunu söyledi.

Hem aile yapısının hem de mutlu ve sağlıklı nesillerin güvencesinin anneler olduğunu ifade eden Arvas, “Sabrın, güvenin, şefkat ve merhamet duygularının sembolü onlardır. Çocukların ilk öğretmeni, yol göstericisi, hayat ile insan arasındaki en güçlü ve yıkılmaz bağdır. Sevgisinin ve sıcaklığının yeri doldurulamazdır. Anne sevgisinden daha gerçek, daha doğal bir sevgi olmadığı gibi bu sevgi kalıplara sığmayan tek sevgidir.” dedi.

“Annelerimizin kıymetini her zaman bilmeliyiz”

Bizleri dünyaya getiren; yetiştirip büyüten sevgiyi, saygıyı, güzel ahlakı, mutluluğu, hayata tutunmayı ve başarmayı öğreten annelerimizin kıymetini her daim bilmemiz gerektiğini belirten Arvas, şu ifadeleri kullandı:

“Yüklendikleri ağır sorumluluğun, çektikleri çilelerin, bizler için verdikleri emeklerin hakkını verebilmek mümkün değildir; ancak en azından bizler için gösterdikleri çabanın bilincinde olduğumuzu her fırsatta onlara hissettirmeli, sevgi ve hürmet göstermeliyiz. Sevinçlerini paylaşmalı, üzüntülerine ortak olmalıyız. Annelerimizi sevindirmek, onlara saygıda kusur etmemek ve hatta ‘of’ bile dememek inancımızın da bir gereği ve güzelliğidir.

Evlatlarını kucaklamak yerine kaybettiği çocuğunun hüznünü yaşayan, yüreği yaralı annelerimiz, bilhassa şehit annelerimiz var. Yavrusunu kaybetmiş bir annenin acısı tarif edilemez. Fakat bu acılarını paylaşmak, bir nebze de olsa gönüllerini ferahlatmak elimizde. Çocuğunu kaybetmiş, oğlunu şehit vermiş annelerimizin ellerinden öpmeye, onların acılarını hafifletmeye koşmalı, hayır dualarına talip olmalı, hayır dualarında yer edinmeliyiz.”

“Kadına şiddetin hiçbir haklı gerekçesi olamaz”

“Kadınlara yönelik şiddet içimizi acıtmakta ve yüzümüzü kızartmaktadır.” diyen Arvas, “Kocalarından şiddet gören, eşleri veya tanıdıkları tarafından maalesef katledilen çok sayıda kadınımız, annemiz oldu. Siyasi irade, yargı erki, kolluk gücü, eğitim kurumları ve sivil toplum kuruluşları bu utanç verici şiddetin ortadan kalkması ve bir daha tekrarlanmaması için elbirliğiyle bir seferberlik halinde. Unutulmamalıdır ki, kadına yönelik şiddetin hiçbir mazereti, gerekçesi olamaz. Bir toplum için en büyük acziyet kadınlarını, annelerini koruyamamaktır. Annelerini koruyamayacak kadar aciz olan bir millet varlığını da sürdüremez. Memur-Sen ve Diyanet-Sen olarak bu uğurda elimizi, gövdemizi taşın altına koymaya hazırız.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm güzelliklere layık, baş tacı annelerimizi yad ediyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)