HÜDA PAR Van İl Başkanlığından bir heyet, il merkezi ve Tuşba merkez ilçesindeki esnafı ziyaret ederek sorun, sıkıntı ve taleplerine kulak verdi.

HÜDA PAR Van İl Başkanlığından oluşturulan bir heyet Tuşba ilçesinde yer alan eski Oto Sanayi Sitesi esnafını ziyaret etti. Yapılan ziyaretlerde esnafın ve Tuşba halkının yaşadığı sorunlara dikkat çekildi.

Esnaf ziyaretleri çerçevesinde eski Oto Sanayi Sitesi esnafını ziyaret eden HÜDA PAR Tuşba İlçe Teşkilatı esnafın tek tek sorun ve sıkıntılarını dinledi. Ziyaretler sonrası heyet adına açıklamada bulunan HÜDA PAR İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan, esnafın belediyelerden çok şey beklediğini ifade etti.
Yaklaşık bir yıldır düzenli olarak haftalık esnaf ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten Tasan, ileri ki zamanlarda da ziyaretlerini sürdüreceklerini söyledi.

Tasan, 'HÜDA PAR olarak Eski Oto Sanayi esnafını ziyaret ettik. Daha önceki ziyaretlerden elde edilen bilgilerle kentin genel ekonomik sorunları ve çözüm önerileriyle ilgili hazırlamış olduğumuz raporu esnafımıza sunduk. Esnafımız hazırlamış olduğumuz raporu kentin sorunları için önemli olduğunu dile getirdi. Ziyaretlerimiz sırasında diğer siyasi partilerin kendilerini ziyaret edip, etmediğini sorduk. Sorumuz üzerine 'En son geçtiğimiz aylarda siz ziyaret etmiştiniz ve yine siz geldiniz' cevabını aldık. Bizlerde bu anlamda ziyaretlerimizi gerçekleştireceğimizi ve esnaf sorunlarını elimizden geldiğince kamuoyu ile paylaşacağımızı bildirdik.' dedi.

'Esnaf büyükşehir ve Tuşba belediyelerinden çok şey bekliyor'

Esnafın özellikle Kapıköy Gümrük Kapısı'nın bir an önce faaliyete geçmesini istediklerini söyleyen Tasan, öte yandan belediyelerden beklentilerin fazla olduğunu belirterek, 'Esnafımız Kapıköy Sınır Kapısının açılmasını istiyor. Diğer taraftan esnaf büyükşehir ve Tuşba belediyelerinden çok şey bekliyor. Bu noktada esnafımız işsizlikten yakınmaktadır.' şeklinde konuştu.

'Orta hasarlı ev sahipleri kendilerine verilen sürenin uzatılmasını istiyor'

Kentte 2011 yılında meydana gelen depremlerden dolayı orta hasar verilen evlerin belirli bir süre içinde binalarını güçlendirilmesi istendiğini belirten Tasan, evini güçlendirmeye maddi gücü yetmeyen yaklaşık 3 bin ev sahibinin evine yıkım kararı geldiğini ve bu durumda mağduriyetlerin yaşanacağını söyledi.
Tasan, 'Van'da 2011 yılında meydana gelen depremden dolayı, Tuşba ilçesinde 3 bin eve orta hasar verildi. Bu evlere 3-4 yıllık bir zaman tanınmıştır. Orta hasarlı evlerin güçlendirilmesi yapılmadığından dolayı, bu evlere yıkım kararı gelmiştir. Bu anlamda yıkımdan dolayı mağdur olacak ev sahipleri de kendilerine verilen sürenin uzatılmasını talep etmektedirler. Bizler de HÜDA PAR olarak mağduriyetlerin yaşanmaması adına bu sorunun çözümü için takipçisi olacağımızı ifade ettik.' diye konuştu.