Alaattin Güçlü/Vanolay
HÜDA PAR Van Saray ilçe Başkanı Kasım Keklik ve heyeti VASKİ Saray ilçe Müdürlüğü’nü ziyaret etti.
Haftalık ziyaretlerini sürdüren HÜDA PAR Van Saray İlçe Başkanlığı esnaf ve vatandaşı ziyaret edip sorunları dinleyip bu sorunları rapor haline getirerek VASKİ Saray ilçe müdürlüğünü ilgilendiren sorunları görüştü.
İlçe sakinlerinin su borçları,su borçlarının yapılandırılmaması ve atık su olmak üzere başlıca sorunları VASKİ saray ilçe müdürüne iletildi.
İlçe sakinlerinin sorunlarını HÜDA PAR Van Saray İlçe Başkan Keklik şöyle sıraladı;
Saati olan ve olmayan vatandaşa su faturası kesiliyor önceki dönem birikmiş fatura tek bir seferde peşin olarak ödenmesi talep ediliyor peşin olarak ödemeye zorlanan vatandaş bu borcun altında kalarak zor durumda kalıyor ayrıca arıtma tesisinin olmadığı için ilçenin kanalizasyon suyunu içen hayvanlar telef oluyor bu bölgede hayvancılık yapan insanları mağdur ediyor
Vatandaşların bu sorunlarını VASKİ Saray ilçe müdürüne ileten ilçe başkanı Kasım Keklik sonrasında VASKİ Saray ilçe Müdürünün sorunlara karşı çözüm önerilerini yaptıklarını ve yapacaklarını dinledi.
VASKİ Saray ilçe Müdürü Yüksel ocak müdürü şunları dile getirdi; 2016-2017 den kalan borçlar hiçbir şekilde ödenmemiş o süreçten itibaren bu konuya dair yaptığımız çalışmalar devam ediyor o süreçte halka tebligat amaçlı pankartlar asılmış halk bilgilendirilmiştir. Daha önceden hane halkına tek tek uyarı yapıldığını su saatlerinin mutlaka takılması uyarısı yapılmış dolayısıyla halkımızın gereken uyarıları dikkate almadıkları için su faturaları icralık olmuştur atık su ile ilgili tesisimizin proje ve ihalesi bitme aşamasında ve en kısa zamanda hayata geçirilecek. Ayrıca vatandaşlarımızın bazıları daha önceden tarla ve bahçe sulaması için kum torbaları ile kapatmışhayvanların telef olmasına sebep olmuşlardır. Buna dahil olarak da şu an ilçede mevcut olan ve VASKİ kurumunu ilgilendiren tüm sorunlar çözümü üzerinde çalışılıyor halkın bu noktada bütün mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında VASKİ'nin çalışmaları da devam edecektir.Ardından ziyaret karşılıklı görüş alışverişleri ile son bulmuştur.