Haber Merkezi
Van’ın Muradiye İcra Dairesi Muradiye ilçesi sınırları içerisinde bulunan satılık satılık arsa ve evler açık artırma ile satacak.
Basın ilan kurumu ilan portalı ilan.gov.tr’de yer alan ilana göre Van Muradiye İcra Dairesi Van’ın Muradiye ilçesi, Kandahar Mahallesi, Kapan Mevki, 325 ada, 11 parselde kayıtlı çayır vasıflı taşınmaz. Parselin toplam alanı 24,058 metrekare olup, borçlunun arsa payı 1/4 (6.014 metrekare)'tür. Parsel üzerindeki hak sahipleri kendi aralarında rıza-i taksim yapmışlar ancak davalının kullandığı yerin tam olarak tespit edilememesinden dolayı parselin tamamının içerisindeki evler ve ağaçlarla birlikte değer tespiti yapılıp borçlunun hissesi oranında payına düşen miktar tespit edilmiştir. Taşınmazın tapusu müşterek olup, halihazırda evler mesken olarak kullanılmaktadır. Taşınmaz üzerinde 2 adet 35 yıllık yaklaşık 140 metrekare taban alanına sahip tek katlı yığma evler, 1 adet 25 yıllık tadilat görmekte olan ve tavan döşemesi atılmamış yaklaşık 140 metrekare taban alanına sahip tek katlı briket yığma ev ile herhangi bir maddi değeri olmayan müştemilatlar bulunmaktadır. Parsel içerisindeki yapıların bazısının dış cephe boyaları yapılmamıştır. Evler 3+1 olarak, mutfak, banyo ve wc bölümlerinden oluşmaktadır. Evlerin ısıtma sistemi sobalıdır. Evlerin dış giriş kapıları ahşap, iki adet evin pencerelerinin de ahşap, diğer bir tane evin pencereleri ise pvc malzemeden yapılmıştır. Parselin etrafı kısmen çit, kısmen de duvarla çevrilmiştir. Parsel ara yol üzerinde bulunmaktadır. Parsel Muradiye ilçesinin kıyı kesimlerinde ve dağ eteğinde bulunmakta olup ayrıca hidroelektrik barajına yakın bir mevkidedir. Parselde belediyenin su, kanalizasyon, temizlik, yol ve alt yapı hizmetleri ile elektrik ve telekomünikasyon hizmetleri mevcut olan taşınmazı açık artırma ile satacak.
İlana göre açık artırma satış günü 09 Mart 2022 saat 14:00'da, İkinci satış günü 04 Nisan 2022 saat 14:00'da Muradiye Hükümet Konağı Önü Muradiye / Van Adresinde yapılacak. İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda link’te yer almaktadır.