Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, önceliklerinin Filistin davasının ilkelerini korumak, Mescid-i Aksa ve Kudüs konusunda taviz vermemek olduğunu söyledi.

Hamas'ın ilkelerine bağlı dimdik ayakta ve asla eğilmediğini belirten Heniyye, Filistin direnişini hem Gazze hem de Batı Şeria'da yaymak istediklerini ifade etti.

Bütün Filistinlilerin katılımını sağlayacak, ortak bir siyasi program üzerinde ittifak etmeyi temin etmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Heniyye, bu amaçla Filistin Kurtuluş Örgütü'nün yeniden yapılandırılmasını sağlamaya çalıştıklarını aktardı.

Hamas lideri Heniyye, "Bir diğer önceliğimiz ise esirlerin özgürleştirilmesidir. Kassam Tugayları'nın elinde dört israilli esir asker var. Celbu’ (Gilboa) Cezaevi'nden (özgürlük tüneliyle) kaçan ve daha sonra tutuklanan esirler de muhtemel bir esir takası anlaşmasının parçası olacaklardır. Filistin direnişi, işgalcileri esir takas anlaşması için zorlama gücüne sahiptir." ifadesini kullandı. (İLKHA)