Adalet Bakanlığınca, 2021'de kullanıma sunulan UYAP Mobil ve UYAP Mevzuat Mobil'in toplam kullanıcı sayısı 75 bin 985'e ulaştı.

Yargı Reformu Stratejisi kapsamında Bakanlık Bilgi İşlem Genel Müdürlüğünce geliştirilen mobil uygulamalara geçtiğimiz yıl eklenen 2 yeni uygulama ile kullanılan mobil uygulama sayısı 11'e yükseldi.

Geçen yıl kullanılmaya başlanan, yargı mensubu ve çalışanlarını tüm dosya bilgilerine istedikleri anda mobil cihazlarından erişme imkanı veren UYAP Mobil'in, kullanıcı sayısı 60 bine yaklaştı.

UYAP uygulaması ile hakim ve cumhuriyet savcıları, yazı işleri müdürü, katip, mübaşir, icra müdürü ve icra memurları portal şifresi ve SMS doğrulama yöntemi ile tek bir uygulama üzerinden girebiliyor.

UYAP Mobil ile izin, yetki gibi özlük bilgileri görüntülenebilirken, yetki verilen tüm dosyalara mobil cihazlar üzerinden erişilebiliyor ve duruşma takibi yapılabiliyor.

2021'de hizmete sunulan diğer bir uygulama olan UYAP Mobil Mevzuat uygulamasının kullanıcı sayısı 17 bine yaklaştı. (İLKHA)