Partisinin il ve ilçe yönetimiyle bir araya gelmek amacıyla İl ziyaretlerine devam eden HÜDA PAR Genel Başkan Vekili İshak Sağlam, Hatay'da çeşitli programlara katıldı.

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili İshak Sağlam, gittiği illerde alimleri, yazarları, il ve ilçe teşkilatları, kadın kolları, gençlik kolları, aşiret mensupları, iş insanları ve STK’ları ziyaret ediyor.

Hatay il teşkilatıyla bir araya gelen Sağlam, İskenderun'da üyelerinin sorduğu soruları yanıtladı.

Katıldığı programlarda yaptığı konuşmada önemli mesajlar veren Sağlam, ülke ve dünya gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sosyal, iktisadi ve manevi sorunların yaşandığı bir dönemden geçildiğinin altını çizen Sağlam, "Toplumsal sorunların çözüm adresi olması gereken siyaset kurumu, sorun üretir bir hale gelmiştir. Faiz, ülke ekonomisini kasıp kavuruyor. Öte taraftan toplumsal değerler aşınıp bireyci bir topluma doğru hızla yol alınırken, siyasetin ve medyanın gündemindeki suni ve tali konular, halktan kopukluğun vardığı noktayı göstermesi bakımından ibret vericidir. Siyaset ve medya, bu kısır döngüden bir an önce kurtulmalı ve sorunlarla yüzleşmelidir. 'Önce İnsan, Öncelik Adalet' ilkesinden hareketle daha güvenli bir gelecek inşa etmek herkesin temel hedefi olmalıdır." ifadelerini kullandı.

"Ciddi bir ekonomik kriz sürecini yaşıyoruz"

"İstismarların, yolsuzluklar ile usulsüzlüklerin ekonomik krizlerde önemli paylarının olduğu gözden kaçırılmamalıdır." diyen Sağlam, "Ciddi bir ekonomik kriz sürecini yaşıyoruz. Bu anlamda toplumun temsilcileri, toplumdan gelen eleştirileri dikkate almakla yükümlüdür. Enflasyon oranının toplumun belini büktüğü şu günlerde devlet, hatalarıyla yüzleşmeli ve daha sorumlu davranmalıdır. Halkın karşı karşıya kaldığı bu musibette devlet de şeffaflıkla israfı önleme konusunda üzerine düşeni yapmalı, sıfır tolerans ile yolsuzlukların üzerine gitmelidir." şeklinde konuştu.

Sağlam, İskenderun'daki temaslarının ardından Osmaniye'ye geçti. (İLKHA