Van'da 20'si göçmen kaçakçısı organizatör olmak üzere çeşitli suçlardan aranma kaydı bulunan toplam 41 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Van Emniyet Müdürlüğü, 18-24 Ekim tarihleri arasında kentte gerçekleştirdiği operasyonlara ilişkin haftalık bilançoyu paylaştı.

Polis ekiplerinin göçmen kaçakçılığı yapan organizatörlere yönelik gerçekleştirdiği 9 ayrı operasyonda biri yabancı uyruklu 20 organizatör hakkında yasal işlem başlatılırken, 4 organizatör tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, düzensiz göçmenlerin taşınmasında kullanıldığı tespit edilen araç, ev ve otel sahipleri ile organizatörlere gerekli adli işlemle birlikte toplamda 272 bin 264 TL idari para cezası uygulanırken, 4 araca da el konulduğu belirtildi.

41 yıl hapis cezası bulunan 21 kişi yakalandı

Açıklamada, il genelinde gerçekleştirilen operasyonlarda, toplam 41 yıl hapis cezası bulunan ve çeşitli suçlardan aranması olan 21 şahsın gözaltına alındığı, bunlardan 7'sinin adli makamlarca tutuklandığı ifade edildi.

Yürütülen çalışmalar sonucunda hırsızlık suçu olduğu tespit edilen 3 adet tekerlekli bisiklet ve bir adet bisikletin ele geçirildiği belirtilen açıklamada, "Bu yakalamalara ilişkin 15 şüpheli hakkında gerekli yasal işlem yapılmış, 4 şahıs adli makamlarca tutuklanmıştır. Ele geçen malzemeler sahiplerine teslim edilmiştir. 6136 Sayılı Kanun'a Muhalefet olaylarında ise 3 adet tabanca, 40 adet dolu fişek ele geçirilmiştir." denildi.

Motosikletli Yunus Timleri tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda da 1,16 gram esrar, 2,26 gram eroin ve 10,31 gram metamfetamin ele geçirildiği ve şüpheli şahıslar hakkında gerekli işlemlerin yapıldığı bildirildi.

Son bir haftada 158 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Son bir hafta uyuşturucu suçlarına yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda ise 158 kilogram uyuşturucunun ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, "141 kilo 529 gram eroin, 17 kilo 132 gram metamfetamin, 25 gram afyon sakızı ve 15 adet sentetik ecza ele geçirilmiştir. Elde edilen uyuşturucu maddelerle ilgili olarak 17 şüpheli şahıs hakkında 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak/uyuşturucu madde nakletmek' suçundan yasal işlem yapılmıştır." denildi.

Gümrük kaçağı ürün satışı yapanlara yönelik operasyonlarda ise 12 kişi hakkında yasal işlem yapıldı

Van'da polis ekipleri tarafından bir hafta boyunca yapılan çalışmalar sonucunda çok sayıda kaçak cep telefonu, safran, sigara, çay ele geçirildi.

İl genelinde gümrük kaçağı ürün satıcılarına yönelik gerçekleştirilen operasyonların bilançosunun verildiği açıklamanın sonunda, şu ifadelere yer verildi:

"95 adet cep telefonu, 21 adet cep telefonu aksesuarı, 10 kilo 300 gram farklı marka ve miktarda çay, 91 adet cinsel içerikli ürün, birer gramlık paketler halinde olmak üzere toplamda 110 paket safran, 460 paket farklı markalarda sigara ve bin 800 adet doldurulmuş makaron ele geçirilmiştir. Bu yakalamalara ilişkin 12 şüpheli şahısla ilgili gerekli adli tahkikata başlanılmıştır." (İLKHA)