Van Valisi ve Büyükşehir Başkanı ve Valisi Mehmet Emin Bilmez, "Amatör Spor Haftası" etkinlikleri kapsamında amatör spor kulüplerine 1 milyon TL'lik maddi yardımda bulunduklarını belirtti.

Edremit ilçesi Fidanlık Parkında gerçekleştirilen etkinlikte konuşma yapan Vali Bilmez, Büyükşehir Belediyesi olarak kentte spor faaliyetlerini sürdüren 100 amatör kulübe 1 milyon TL nakdi destek yaptıklarını açıkladı.

Belediyelerin imkân dâhilinde amatör spor kulüplerine destek verilebileceğini hatırlatan Bilmez, Bundan sonra amatör spor kulüpleriyle daha yakından ilgileneceklerini ifade ederek, Belediye bünyesinde spor alanında 8 branşta 533 öğrenciye, 15 antrenörle hizmet verildiğini ifade ederek son iki yılda belediyenin düzenlediği kurslarda eğitim gören 280 öğrencinin spor fakültelerine ve meslek yüksekokuluna yerleştirildiğini belirten Bilmez, belediye bünyesinde son 3 yılda düzenlenen Sürekli Eğitim Merkezlerinde eğitim gören 500 öğrencinin üniversitelere ait fakültelerde okuma hakkı kazandığını ve Önümüzdeki yüzyılda önemli olanın bilgiden ziyade, yetenek ve becerinin olduğunu bildiklerini dile getirdi.

video

Gençlerin yeteneklerini geliştirmesi adına herkesin seferber olması gerektiğini dile getiren Bilmez,

Önemli olan sporu izlemek değil bizatihi sporun içinde olmaktır diyen Vali Bilmez, spor tesislerinin temellerinin atıldığını, bunların bir kısmının tamamlandığını bir kısmının da yakında biteceğini söyledi.

Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesinin yaptığı 1 milyon TL'lik nakdi yardımdan dolayı teşekkür eden Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, desteğin faal spor kulüplerine derin bir nefes aldıracağını kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Bilmez tarafından, amatör spor kulübü temsilcilerine 1 milyon TL tutarındaki temsili çek takdim edildi. Etkinlik, başarılı antrenör ile sporculara plaket takdimi ve ardından hatıra fotoğrafının çekimiyle son buldu. (İLKHA)