'Dünya mirası Bitlis'e havaalanı istiyoruz' sloganıyla Vangölü Aktivistleri Derneği'nin kurmuş olduğu stantta başlatılan imza kampanyası ilk 3 günde 3 bine ulaştı. Konu ile ilgili konuşan Vangölü Aktivistleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Özel, 'Havaalanı konusu kanayan yara haline geldi. Eskiden uçağa binmek bir lükstü, şimdi ise sıradan bir şey. Vatandaş havayolu ile seyahat etmenin artık bir lüks olmadığını bir ihtiyaç olduğunu görüyor. Bitlis'e yapılacak olan havaalanın kentin ekonomisine ve ticari hayatına ciddi bir katkısı olacak. Eşsiz güzelliklere sahip olan Bitlis'in turizm potansiyelini arttırmasının ve bölgenin kalkınması için çok faydalı olacağına inanıyoruz. Daha önceden sosyal medyada başlatmış olduğumuz kampanya büyük ilgi gördü. Milletvekilimiz Vedat Demiröz de kampanyayı imzalayanlar arasında, havaalanı ile ilgileneceğini söyledi . Bitlis Dernekler Federasyonu ile yaptığımız görüşmeler sonucunda İstanbul'da da imza kampanyasını yürüteceğiz. Bizlerde Bitlis il ve ilçelerinde stant kurup 10 bin imzaya ulaşmayı planlıyoruz' dedi.

'Van Gölü havzasını dünyanın 8. harikası olarak görüyoruz'
Van Gölü havzasında da temizlik çalışmalarının sürdüğünü belirten Erdoğan Özel, 'Yapacağımız etkinliklerle Van Gölü havzasında kamuoyu oluşturup, bilinçli toplum ile Van Gölü'nü temiz tutacağız. Van Gölü'ne arıtılan kanalizasyon suyunun boşaltılmasını istemiyoruz, sodalı suyun kimyasal yapısı bozulmasın. Örneğin Kayseri'de, Gaziantep'te deniz yok, biz de niye Van Gölü'ne dökülüyor bir tane Van Gölü var, sahip çıkmamız gerekiyor' diye konuştu.

'Tarihi yapılarımızın ahır ve samanlık olmasını istemiyoruz'
Özel, tarihi yapıların ahır veya samanlık olarak kullanıldığını söyleyerek, 'Vangölü Aktivistleri Derneği olarak tarihi yapılarımızı yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunmak için uğraşacağız. Bu şekilde kenti ekonomik açıdan ileri taşıyacağız. Bitlis'i merak edip gelen turist aynı gün dönüyor, yapacağımız çalışmalar ile turistleri Bitlis'te tutmayı planlıyoruz. Gönüllü arkadaşlar ile derneği kurduk. Yaptığımız faaliyetler arasında okuma, temizlik, yeşillik ve çevre, yani toplum yararına olan konularla ilgileniyoruz. O yüzden siyasetsiz ve şiddetsiz toplumun yararına çalışacağız' ifadelerini kullandı.
Son olarak Bitlislilerden kampanyaya destek isteyen Özel, 'Fuar alanına gelen hemşehrilerimizi #Bitlisehavaalanı sloganıyla kurduğumuz standımıza uğramalarını, gelemeyen kişilerinde Chance.org'dan ve sosyal medyadan kampanyamıza destek vermesini bekliyoruz' şeklinde konuştu.