Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Yüz yüze eğitimin yerine ikame edilecek hiçbir mekanizma yoktur ama bu, şu demek değildir: Dijital platformlardan vazgeçeceğiz." dedi.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstanbul Valiliği Proje Koordinasyon Birimi tarafından depreme karşı yenilenen Şile Necda Moralıgil İlkokulu ve Ortaokulunun yeniden hizmete açılma törenine katıldı.

Törende konuşan Bakan Özer, salgın sürecinden en fazla etkilenen sektörlerden birinin eğitim olduğunu söyledi.

Okulları artık kapalı tutma lükslerinin olmadığını söyleyen Özer, "Okulların yüz yüze eğitime ara vermesinde istediğiniz kadar dijital platformları verimli bir şekilde kullanabilirsiniz ama okul, sadece öğrenmenin gerçekleştirildiği mekânlar değildir. Öğrencilerimizin psikososyal gelişimlerini tamamladığı, ortak çalışmalar üretebildiği; kültür, sanat ve spor aktivitelerinin yapıldığı mekânlar. Dolayısıyla yüz yüze eğitimin yerine ikame edilecek hiçbir mekanizma yoktur ama bu, şu demek değildir: Dijital platformlardan vazgeçeceğiz. Hayır ama yüz yüze eğitime devam ederken sürekli dijital platformlardan da destek alacağız." dedi.

Yüz yüze eğitime maksimum düzeyde devam ettirebilmek için vaka bazlı, okul bazlı bir yöntemle süreci yönetmeye çalıştıklarını ifade eden Özer, vaka veya yakın temas nedeniyle bazı sınıfların yüz yüze eğitime 14 gün ara verdiğini hatırlattı.

Özer, 14 günlük süre içinde dijital platformlar üzerinden uzaktan eğitime devam edildiğini kaydetti.

Özer, "Eğitim sisteminin, açık ve yüz yüze eğitime devam etmesinin bu süreçte bir millî güvenlik meselesi olduğu yönündeki irademizin arkasında duruyoruz." dedi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın da bir konuşma yaptığı törende daha sonra kurdele kesimi yapıldı. (İLKHA)