HAMAS, Müslüman Arap halklardan, siyonist işgal rejimiyle yapılan utanç verici sözde normalleşme anlaşmalarından geri adım atmaları ve Filistin'i savunma rolünü yeniden üstlenmeleri çağrısında bulundu.

BAE, Bahreyn ve siyonist işgal rejimi arasında Eylül 2020'de imzalanan "İbrahim Anlaşmaları"na sonradan Sudan ve Fas da dahil oldu.

Sözde normalleşme, özde ise ihanet anlaşmasının üzerinden bir yıl geçti. HAMAS, ihanet anlaşmasının birinci yıldönümü nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yayımladı.

HAMAS, dünyaya "İbrahim Anlaşmaları" olarak lanse edilen ihanet anlaşmasının yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, halkları Müslüman olan ülke yönetimlerinden yanlış siyasi rotanın düzeltilmesi ve işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesine karşı çıkan halkların beklentilerine uygun davranılması gerektiği çağrısında bulundu.

İhanet anlaşmasının tamamen siyonist bir proje olduğuna dikkat çekilen HAMAS açıklamasında, anlaşmaların amacının işgal rejiminin varlığını meşrulaştırmak ve işgal rejimiyle kurulacak ittifaklarla mücadelenin seyrini değiştirmek olduğuna vurgu yapıldı.

ABD ve işgal rejiminin ümmetin bilincini bozmak için aldatma operasyonlarını sürdürdüğünü kaydeden HAMAS, bölgenin tarihine, bugününe ve geleceğine ihanet eden rejimlerle normalleşme anlaşmaları imzalanmasının planın bir parçası olduğunu belirtti.

HAMAS açıklamasında, sözde normalleşme anlaşmalarının asıl hedefinin; işgal rejimini bölgede askeri, siyasi ve ekonomik olarak egemen kılmayı, bölgenin doğal kaynaklarını sömürmesini sağlamayı, Filistin davasını ise ikinci plana iterek Filistin halkını çevresinden koparmayı hedeflediğini bildirdi.

HAMAS, "Filistin'i işgal eden ve bölge için en büyük tehlike olan siyonist işgal, bölgesel çatışmanın yanı sıra Filistin halkının güçlerini ve sebat etme faktörlerini tüketerek Filistin'i ve Filistin direniş güçlerini ve destek veren herkesi tecrit edecektir. Bu ittifaklar; resmi, halk veya kurumsal olarak onların yanında yer almayı, siyonist işgalin Filistin topraklarını kamulaştırarak, topraklarına el koyarak, Kudüs'ü Yahudileştirerek ve kuşatmayı sıkılaştırarak yayılmacı projesini tamamlaması için alan bırakacaktır." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)