Bu yıl 48.'si düzenlenen Tatvan Doğu Anadolu Fuarı Kültür ve Sanat Festivali kapsamında öğretim görevlisi ve Bitlisli Fotoğraf Sanatçısı Oktay Subaşı tarafından açılan 'Dünden bugüne Tatvan' isimli fotoğraf sergisinde Tatvan'ın dünden bugüne olan resimleri sergileniyor. Genel olarak 1960 ve 2016 yılları arasını kapsayan fotoğraf sergisinde 15'i siyah beyaz olan eski dönemlere ait fotoğraf olmak üzere toplamda 40 fotoğraf yer alıyor. 30 Temmuz'a kadar açık kalacak olan sergide Tatvan'ın dünü ve bugünündeki değişimi ise tek tek fotoğraf karelerinde görmek mümkün. Oldukça ilgi çeken sergi, vatandaşları bir kez daha maziye götürürken, Bitlisli Fotoğraf Sanatçısı Oktay Subaşı'nın bin bir emekle fotoğrafladığı fotoğraf kareleri ise büyük beğeni topluyor.
Özellikle tanıtım anlamında ilçeye artı bir değer katan sergi ziyaretçilerini bekliyor.
Sergide eski dönemlere ait 15'i siyah beyaz olmak üzere toplam 40 fotoğrafın yer aldığını belirten Fotoğraf Sanatçısı Oktay Subaşı, serginin açıldığı ilk günden beri ayrı bir ilgi gördüğünü söyledi. Serginin 30 Temmuz'a kadar devam edeceğini ifade eden Oktay Subaşı, 'Bu yıl 48.'si düzenlenen Tatvan Doğu Anadolu Fuarı Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Tatvan'ın dünü ve bugününü anlatan bir fotoğraf sergisi açtık. Bu fotoğraflar iki kısımdan oluşmaktadır. Birincisi siyah beyaz; yani Tatvan'ın geçmişini anlatan arşiv fotoğraflar, ikincisi ise bugününü anlatan kendi özel fotoğraf çekimlerim. Ayrıca yine siyah beyaz fotoğraflar içerisinde Tatvan Doğu Anadolu Fuarı'nın ilk başlangıç yıllarına ait fotoğraflarda sergimizde yer almaktadır. Tabi o dönemki adı Tatvan Doğu Sanayi Sergisi olarak geçiyor. Bunun yanında yine aslında Tatvan'ın kuruluş hikayesini ve geçmişini anlatan çok sayıda fotoğrafa da yer verdik. Bu anlamda sergide Tatvan'ın dünü ve bugünü gibi bir konsept oluşmuş oldu. Bizde bunu fotoğraf kareleriyle anlatmaya çalıştık. Sergimiz fuar süresince açık kalacak' şeklinde konuştu.
Sergiyi ziyaret eden ziyaretçiler ise, serginin kendilerini maziye götürdüğünü ifade ederek, Tatvan'daki değişimin sergide gözle görülebileceğini ve bu yüzden serginin mutlaka ziyaret edilmesi gerektiğini vurguladılar.