Evlatları PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin HDP Van İl Başkanlığı önündeki eylemleri sürüyor. 17'inci haftaya giren eyleme, şu ana kadar 32 aile katıldı.

Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan aileler HDP/PKK aleyhine sloganlar atarak HDP İl binasına kadar yürüdü. Ellerinde taşıdıkları pankartlarla il binasına gelen aileler eylemlerini burada da sürdürdü.

İl binasında açılan müzikler ve bina içerisinde bulunan partililerin ailelere balkonlardan bakması zaman zaman tansiyonun yükselmesine neden olurken, polisler ailelerin il binasına girmesini engelledi.

"Oğlumun dönmesini istiyorum"

Oğlu Yunus'un kaçırılışından HDP'yi sorumlu tutan anne Güleser Alkan, "Oğlumu istiyorum. Oğlumun bir an önce eve gelmesini istiyorum. Ben hastayım kimsem yok. Yalnız yaşıyorum yanımda kimsem yok. Oğlum Yunus'un gelip bana yetişmesini istiyorum." dedi.

"Teslim olursan ceza almayacaksın"

2015'te kızı Ebru'nun okuldan kaçırıldığını belirten baba Musa Abalı, kızının HDP tarafından kaçırıldığını ve kızını almadan eylemine son vermeyeceğini ifade etti.

Kızına çağrıda bulunan Abalı, "Ebru kızım, sen gittikten sonra perişan olmuşuz. Biraz duyarlı ol kızım. Fırsatını bulduğunda güvenlik güçlerine teslim ol. Biz seni dört gözle bekliyoruz. Sen geldiğinde de ceza falan almayacaksın. Direk eve geleceksin." diye konuştu.

"Oğlumu HDP'den istiyorum"

Oğlu Nevzat'ın 2014 yılında kaçırıldığını söyleyen baba İbrahim Ereğli ise şunları söyledi:

"Oğlumu çözüm sürecinde kandırıp götürdüler. Biz oğlumuzu HDP'den istiyoruz. Onlar bizim çocuklarımızı kaçırdı. Ben ömür boyu bunların yakasını bırakmayacağım. Oğlum Nevzat, gel devletimize teslim ol. Gittiği yerin bir sonu yok. Boşuna bir çaba içerisindesin." (İLKHA)

video