VAN - Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü (Van GHSİM) Milli Judocusu Ejder Toktay, Antalya'da düzenlenen Ümitler Judo Avrupa Kupası'nda ikinci olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Türkiye Judo Federasyonu 2017 faaliyet programında yer alan ve Antalya'da yapılan Ümitler Judo Avrupa Kupası müsabakalarına katılan Van GHSİM Judo Milli sporcusu Ejder Toktay 50 kg Gümüş Madalya kazanarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Vanlı judocu Ejder Toktay bu başarısıyla bu yıl içerisinde katıldığı birçok ulusal ve uluslararası organizasyonlarda da kürsüye çıkma başarısı göstermiş oldu.

Milli sporcu Ejder Toktay Antalya'daki Ümitler Judo Avrupa Kupasında 28 sporcunun olduğu 50 kilo kategorisinde 5 sporcu ile madalya mücadelesi verdi.

Toktay, şampiyonanın ilk turunda Azerbaycanlı, İkinci turunda Kazakistanlı rakibini, üçüncü turda Türkiyeli rakibini ve dördüncü turda ise Kazakistanlı rakibini yendi. Beşinci turda ise Azerbaycanlı rakibine yenilen Vanlı Ejder Toktay, Gümüş madalyasını boynuna taktı.

Ejder Toktay'ın yeni hedefi ise, 01-02 Nisan'da Rusya'da yapılacak olan Ümitler Avrupa Kupası'nda kürsünün en üst basamağında yer alabilmek.

Antalya'da WOW Kremlin Palace'de yapılan ve Türkiye'nin yanı sıra 17 ülkeden toplam 362 sporcunun tatamide mücadele ettiği Ümitler Judo Avrupa Kupası müsabakalarını, Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, Antalya GHSİM Doç. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu ve birçok protokol üyesi izledi.

Yapılan ödül töreninde konuşan Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, Türkiye'de judoya ilginin her geçen gün arttığını belirterek, '21 bin 300 lisanslı sporcunun olduğunu ve Ümitler Turnuvasına katılan sporcularımız 2020 ve 2024 olimpiyat kadrosunu şekillendirecektir. ' dedi.

Daha sonra konuşan Van GHSİM Milli Judo Antrenörü Rakip Aslan ise 'Türkiye Judo Federasyonumuz tarafından Antalya'da 17 ülkeden 362 judocumuzun katılımları ile düzenlenen, Ümitler Judo Avrupa Kupasında dereceye girebilmek için Azerbaycan, Kazakistan ve Türkiyeli rakipleri ile kıyasıya mücadele sergileyerek ilimize Avrupa İkincilik Madalyasını kazandıran başta sporcumuz Ejder Toktay'ı ve burada centilmence mücadele sergileyip başarılı dereceler elde eden bütün sporcularımızı ve antrenörlerimizi de bir kez daha yürekten kutluyoruz. Sporcumuz Ejder Toktay gerek ulusal gerek uluslararası birçok müsabakalara katılarak üstün başarılar sergilemiştir. Sergilediği bu başarılarından dolayı kendisi federasyon yetkililerimiz tarafından da çok beğenilen ve başarıları ile kendisinden sıkça bahsettiren bir sporcudur.' şeklinde konuştu.

Judocu Ejder'in 2020 Olimpiyatlarında ülkeyi temsil edeceğini ve milli takımda yer alacağını dile getiren Aslan, 'Sporcumuz Ejder Toktay ilimizdeki judo kurslarımıza katılan geleceğin şampiyon sporcuları için çok iyi bir rol model olmuştur. Sporcumuz Ejder Toktay'ın katıldığı tüm turnuvalardan başarılı sonuçlar elde etmesi ve ilimize madalyalar ile dönmesinin küçümsenecek bir başarı olmadığını da söylemek istiyorum. Bu başarılarımızı, bize her türlü imkanı sunan başta; Van GHSİM Nevzat İnanç ve emeği geçenlere armağan etmek istiyoruz. Bu aldığımız güzel başarılarımızda bizlerden desteklerini esirgemeyen başta il müdürlüğümüz olmak üzere emeği geçen bütün herkese de kendim ve sporcularım adına bir kez daha teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.

Judo Van İl Temsilcisi Gürsel İzcier de 'Judo Federasyonumuz tarafından Antalya'da yapılan ve birçok ülkeden sporcuların katılımın sağlandığı Ümitler Judo Avrupa Kupası müsabakalarına, Van adına katılarak 50 kiloda ikincilik madalyasının sahibi olan Milli Judocumuz Ejder Toktay'ı ve antrenörümüz Rakip Aslan'ı bir kez daha yürekten kutluyorum. Judocumuz Ejder antrenörümüzün gözetiminde; kendisinin de gayretli çabaları ve azimli çalışmaları ile daha güzel başarılara imza atacaklarına sonuna kadar inanıyoruz. Kazandıkları başarılarından dolayı sporcumuzu ve antrenörümüzü bir kez daha tebrik ediyor, kendilerine bundan sonraki yarışmalarında başarılar diliyorum.' diye konuştu.