Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Irak ve Türkiye'nin aynı coğrafyada olmasından dolayı birçok ortak noktaya sahip olduklarını belirterek, iki ülke arasında yaklaşık 13 milyar dolar dış ticaret hacminin bulunduğunu ve bu hacmin daha da artması gerektiğini söyledi.

Aynı coğrafyada bulunmalarından dolayı iki ülke arasında birçok ortak noktanın bulunduğunu belirten Kılıç, hem Irak hem de Türkiye'deki işadamlarının da bu ortak paydada yer aldığını söyledi.

Kılıç, 'İki ülke arasında yaklaşık 13 milyar dolar Dış Ticaret Hacmi bulunuyor. Irak Türkiye'nin ticaret yaptığı 2. ülke konumunda yer alıyor. Onun için Dış Ticaret Hacmi'nin daha da yukarılara çıkarılmasını umut ediyoruz. Önümüzdeki süreçte iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlenerek, Irak ve Türkiye'deki işadamlarının yeni işbirliği olanaklarının sağlanması gerektiğini düşünüyoruz' dedi.

'İŞADAMLARIN ÖNÜ AÇILMALI'

Irak'ın Mersin için en önemli dış ticaret partnerlerinden biri olduğunu söyleyen Kılıç, 'Mersin'deki birçok firma Irak ile çok önemli işlere imza atıyor. Bizim için Irak pazarı bu anlamda çok önemli. Bundan sonraki süreçte bu pazardaki payımızın artması için hükümetimiz ile birlikte hareket ederek Dış Ticaret Hacmi'ni yükseltmeye çalışacağız. Bu bağlamda birçok prosedür önümüzü kesmekte. Bu prosedürlerin en azami seviyeye çekilerek, Irak ile iş yapan işadamlarının önünün açılması kaçınılmaz.' şeklinde konuştu. (İLKHA)