Yahudi gasıplar, Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde zorla el koydukları evlerin yakınlarında yaşayan Filistinlilere ve evlerine saldırdı.

Görgü tanıkları, mahalle sakini Filistinlilerin Yahudi işgalcilere karşı koyduğunu ancak işgal rejiminin sözde ordusunun ve polisinin saldırıda bulunarak Filistinlilerin üzerine ses ve göz yaşartıcı bomba attığını söyledi.

video

Şeyh Cerrah Mahallesi sakinleri Yahudi gasıpların saldırısı üzerine, Kudüslülere seslenerek mahalleye gelip kendilerine destek olmalarını istedi.

Mahalle sakinlerinden Kudüslü kadın aktivist Muna el-Kurd, evlerini kaybetme ve tehcir tehlikesiyle karşı karşıya olan el-Kurd, el-Kasım, el-Câuni ve İskâfi ailelerinin davalarının 2 Temmuz'da yeniden başlamasına karar verildiğini bildirdi.

Siyonist işgalciler, Şeyh Cerrah Mahallesi'nin girişlerini beton bloklar, barikatlar, toprak yığınları ve askeri kontrol noktalarıyla kapatmıştı.

Mahalleyi 34 gündür kuşatma altında tutan siyonist işgalcilerin girişlerde kimlik kontrolü yaptığı, mahalle sakinleri dışında hiçbir Filistinlinin Şeyh Cerrah Mahallesi'ne girmesine izin vermediği, Yahudi gasıpların ise hiçbir engellemeyle karşılaşmadan mahalleye girip çıktıkları kaydedildi. (İLKHA)