Birleşmiş Milletlerin Suriye'deki mülteci kamplarına ve Somali'ye bozulmuş gıda yardımı skandalının ardından, bir skandal da Yemen'de yaşandı.

Birleşmiş Milletlerin Dünya Gıda Programı (WFP), nüfusunun dörtte üçü bir tür insani yardıma muhtaç olan Yemen'e bozuk gıda gönderdi.

Ensarullah Hareketi Tarım Koruma Müdürü Hilal Ceşari, WFP'yi bozulmuş gıda göndermekle suçladı.

Ceşari, "Hudeyde Limanı'na ulaşan WFP'ye ait gıda yardımı içerisinde 1768 ton sarı bezelyenin kurtlandığının tespit edildiğini" açıkladı.

WFP'nin Yemen'e insani yardım kapsamında söz konusu sevkiyatı yaptığını belirten Ceşari, "Bu tarz sevkiyatlar, ülkeye zararlı böcek ve bitkilerin girmesinin önemli bir nedenidir." dedi.

WFP'den iddialara ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Suudi rejimi ve müttefiklerinin 2014 yılından bu yana ülkeye yönelik saldırıları nedeniyle Yemen büyük bir yıkım ve insani krize sürüklendi.

Ülke gıda, yakıt ve ilaç ihtiyacının yüzde 90’ını ithal ediyor ve ülke para biriminin aşırı derecede değer kaybetmiş olması alım yapılmasını zorlaştırıyor.

Ülkenin 27 milyon olan nüfusunun dörtte üçü şu anda bir tür insani yardım olmadan yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Halkın büyük bir çoğunluğu, bir öğün yemek bulsa da bir sonraki öğünü bulup bulamayacağını bilmiyor. (İLKHA)