Haber Merkezi
Saadet Partisi (SP) Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Eski Milletvekili Fethullah Erbaş, Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan ve yönetim kurulundan oluşan bir heyet, Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VANESOB) Başkanı İsa Berge’yi makamında ziyaret etti.
SP Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, VANESOB Başkanı İsa Berge’den şehrin genel durumu ile ilgili bilgi aldı. Milletvekili Karaduman, Van’da yaşanan zorlu süreci değerlendirdi ve esnafların mutlak suretle daha fazla desteklenmesi gerektiğini söyledi. Kapıköy Sınır Kapısı’nın İran tarafının henüz açılmadığını dile getiren Karaduman, hükümet yetkililerinin gerekli altyapı çalışmalarını hızlandırmaları gerektiğini vurguladı.
Esnafın kredi, sgk, bağkur ve vergi borçları başta olmak üzere ciddi sıkıntılar çektiğini bu anlamda acil adım atılması gerektiğini ifade etti.
SAADET PARTİSİNDEN VALİ BİLMEZ’E ZİYARET
Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Saadet Partisi Van Eski Milletvekili GİK Üyesi Fetullah Erbaş Van İl Başkanı Özay İlhan ve İl Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet Van Valisi Mehmet Emin Bilmez'i makamında ziyaret etti.
Ziyarette ülke gündemi ve Van’ın sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Van ilinin sorunlarını yakinen takip ettiklerini ve çözümü noktasında her daim gayret gösterdiklerini ifade etti. Vali Bilmez ise, Van'a hizmet etme noktasında gayret gösterdiklerini ifade ederek ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti.
Saadet Partisinden Van TSO’ya Ziyaret
Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Saadet Partisi Van Eski Milletvekili GİK Üyesi Fetullah Erbaş Van İl Başkanı Özay İlhan ve İl Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet Van Ticaret ve Sanayi Odasına ziyaret etti.

Vantso Başkanı Necdet Takva Van'ın gayri safi milli hasıladan en düşük pay alan illerden bir tanesi olduğunu genç işsizlik oranının %40'larda olduğunu belirtti. Hükümet tarafından her ilin kendi özelinde değerlendirilmesi gerektiğini ve bu anlamda çalışmalar yapılmasının elzem olduğunu ifade etti.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman Van'ın ve bölgenin ayağa kaldırılması için öncelikle üretime yönelik adımlar atılması gerektiğini bölgeye devlet eliyle yatırım yapılmasının şart olduğunu belirtti.

Özellikle son 15 aydır Kapıköy, Gürbulak, Esendere kapılarının kapalı olması nedeniyle esnafından, sanayicisine tüm kesimlerin sıkıntıya düştüğünü ifade etti.

Kapıların faal olması için daha önce mecliste önerge verdiklerini ve şu andaki sorunun çözümü noktasında da gerekli girişimlerde bulunacaklarını ifade etti.