Mescid-i Aksa İmam Hatibi ve Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanı Şeyh İkrime Sabri, siyonist örgütlerin, 15 Haziran’da düzenlediği Bayrak Yürüyüşü’nde geçen yıllara nazaran umduğunu bulamadığını belirtti.

Mescid-i Aksa İmam Hatibi ve Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanı Şeyh İkrime Sabri, siyonist örgütlerin, 15 Haziran’da düzenlediği Bayrak Yürüyüşü’nde geçen yıllara nazaran umduğunu bulamadığını ve Kudüs halkının yerleşimcilerin hevesini kursağında bıraktığını vurguladı.

Şeyh Sabri, söz konusu yürüyüşün işgal makamları tarafından 2 defa iptal edildiğini, ancak üçüncü defa onay verildiğini hatırlatarak, siyonist yerleşimcilerin işgal polisinin yoğun güvenlik önlemleri altında, ancak Eski Kudüs'ün ana kapılarından biri olan Şam Kapısı’na kadar ilerleyebildiğine dikkat çekti.

Bayrak Yürüyüşü’nün geçtiğimiz yıllardaki şekliyle düzenlenemediğini aktaran Filistinli alim, siyonist yerleşimcilerin gerçekte hezimete uğradığını söyledi.

İnsanlık dışı eylemleriyle öne çıkan siyoinistlerin, provokatif yürüyüş sırasında Peygamberimize hakaret etmesine tepki gösteren Şeyh Sabri, İslam ve kutsal değerler karşıtı söylemlerinin siyonist yerleşimcilerin ahlaksız, ırkçı ve faşist zihniyetini ortaya koyduğunu söyledi.

İslam alemine, siyionistlerin çirkef ve çirkin söylemlerine karşı harekete geçme ve önderlerine sahip çıkma çağrısında bulunan Mescid-i Aksa İmam Hatibi, siyonistlerin, Peygamberimize yaptığı hakaretler sebebiyle meydana gelecek her olumsuzluktan siyonist rejimin sorumlu olduğunun altını çizdi.

Siyonist örgütlerin organize ettiği Bayrak Yürüyüşü, binlerce yerleşimcinin katılımı ve güvenlik güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri gölgesinde gerçekleştirildi.

Filistin Kızılay’ı, ırkçı eylemleriyle tüm dünyanın tepkilerini çekmeye devam eden siyonist örgütlerinin organize ettiği Bayrak Yürüyüşü’nü durdurmak istemeleri üzerine Filistinliler ile işgalciler arasında çıkan çatışmalarda 33 Filistinlinin yaralandığını duyurmuştu.

Ayrıca kaynaklar, işgalcilerin, çok sayıda Filistinliyi tutukladığını aktardı. Aynı zamanda Kudüs’ün kenar mahallelerinde Filistinli direnişçiler ile işgalciler arasında çıkan çatışmalarda birçok direnişçinin boğulma tehlikesi geçirdiğine işaret edildi. (İLKHA)