Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (HAMAS) işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan liderlerinden Halid el-Hacc, işgalcilerin saldırılarına karşı direniş güçlerinin başlattığı Kudüs Kılıcı Operasyonu’nun tüm Filistin halkını birleştirdiğini belirtti.

el-Hacc, yaptığı açıklamada, HAMAS ve askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın, bütün Filistinlileri kapsayan milli yapılar olduklarını ve işgal altındaki her karış Filistin toprağını müdafaa etmeye hazır olduklarını ispat ettiklerini söyledi.

HAMAS'ın, Mescid-i Aksa ve Kudüs’e yardım etmekte bir an dahi tereddüt etmediğini aktaran el-Hacc, Kudüs Kılıcı Operasyonu’nun, Gazze Şeridi, Batı Şeria ve 48 Toprakları’ndaki Filistinlilerin tek yürek olmasının kapısını araladığını vurgulayarak, “Filistinliler, işgal rejiminin uzun yıllardır söylediği ‘İsrail ordusu yenilmezdir’ sözünü çürüten Kassam lideri Muhammed ed-Dayf’ın arkasında durdu.” dedi.

HAMAS direnişinin sadece Gazze ile sınırlı olmadığına bilakis tüm Filistin’e şamil olduğuna dikkat çeken el-Hacc, Mescid-i Aksa ve Kudüs’ün siyonist işgalcilere bırakılmayacağının altını çizdi.

İşgal zindanlarındaki Filistinli esirlerin, öncelikli hedeflerinin başında geldiğini söyleyen el-Hacc, yeni bir esir takasının, daha önce hiç olmadığı kadar yaklaştığına işaret etti.

HAMAS hareketinin Gazze Sorumlusu Yahya es-Sinvar, işgal rejiminin hapishanelerinde tutulan Filistinli esirlerin haklarını geri almaya kadir olduklarını vurgulamıştı.

Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil’in başkanlığındaki Mısır güvenlik heyetiyle gerçekleştirilen görüşmenin ardından yaptığı basın açıklamasında es-Sinvar, “Bizden çalınan haklarımızı geri almaya gücümüzün yettiğine olan inancım tamdır. Size bir rakam söylüyorum: 1111. Ağzımdan duyduğunuz bu rakamı kaydedin çünkü gelecekte çok iyi hatırlayacaksınız.” ifadelerini kullanmıştı.

HAMAS'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, işgal rejiminin 2014'te Gazze'ye düzenlediği saldırılar sırasında 2'si asker 4 işgalcinin esir alındığını açıklamıştı. Kassam Tugayları, bu kişilerin durumu hakkında herhangi bir bilgi vermemişti. (İLKHA)