Haber Merkezi
Gençlik ve Spor Bakanlığı 2017 faaliyet programda yer alan ve Malatya Battal Gazi Spor salonunda yapılan Anadolu Yıldızlar Ligi Taekwondo Yarı Final Müsabakalarına katılan, Van'lıTaekwondocular farklı kategorilerde 5 madalyanın sahibi oldu.

Spor Genel Müdürlüğü 2017 faaliyet programında yer alan ve Malatya Battal Gazi Spor Salonunda Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Elazığ, Kilis, Adıyaman, Bitlis, Bingöl, Diyarbakır, Iğdır ve Batman illerinden erkeklerde 81, bayanlarda 73 olmak üzere toplamda ise 157 sporcunun katılımı yapılan; Anadolu Yıldızlar Ligi Taekwondo Yarı Final Müsabakalarına Milli Taekwondoantrenörleri Cüneyt Gülçek ve Ömer Kızılarslan'ın gözetiminde toplam 8 sporcu ile katılan, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Taekwondo takımı sporcularından 57 kilogram Yusuf Çepni ve 53 kilogramda ise Arda Kerpiç Birincilik madalyasının sahibi olurken, 49 kilogramda Muhammed Emir Yavuz, 61 kilogramda Serkan Budak ve 37 kg ise Umut Kahraman Üçüncülük madalyasının sahibi oldu.
Vanlı taekwondocular erkekler kategorisinde ise grup halinde üçüncülük madalyası kazarak ileriki tarihlerde, Marmaris'te yapılacak olan Anadolu Yıldızlar Ligi Taekwondo Türkiye Finallerinde Van'ı temsil edecek.

Müsabakalar sonunda dereceye giren sporculara Madalya, Katılım ve Başarı belgeleri protokol üyeleri ve antrenörler tarafından verildi.
Yapılan ödül töreni sonunda konuşan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Milli Taekwondo Antrenörü Ömer Kızılarslan ise yaptığı açıklamasında şu konuşmalara yer verdi:

'Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından farklı tarihler arasında farklı illerde düzenlenen, Anadolu Yıldızlar Ligi Taekwondo Çeyrek ve Yarı Final Müsabakalarına bizlerde ilimiz adına sporcularımız ile katılarak zorlu ve çekişmeli müsabakalar sonunda ilimize farklı kategorilerde birçok madalya kazandırdık. Katıldığımız müsabakalarda başarılı sonuçlar elde ederek, ilimizi ileriki zamanlarda yapılacak olan AnaligTaekwondo Türkiye Finallerinde de en güzel ve en başarılı şekilde temsil etmenin mutluluğunu yaşamaktayız.

Taekwondo Yarı Final Müsabakalarına Milli Taekwondo Antrenörümüz Cüneyt Gülçek ve 8 sporcumuz ile katıldık. Sporcularımızdan Yusuf Çepni 57 kiloda, Arda Kerpiç 53 kiloda Birincilik madalyası kazanırken bir diğer sporcularımızdan Muhammed Emir Yavuz 49 kiloda, Serkan Budak 61 kiloda ve Umut Kahraman ise 37 kiloda Üçüncülük madalyasını ile ilimize Malatya'dan 5 madalya kazandırdılar.

Son olarak erkek takımımız ise ilimize birde takım halinde üçüncülük madalyası kazandırmanın mutluluğunu bizlere yaşattılar. Kazandıkları bu başarılarından dolayı bütün taekwondocu sporcularımızı bir kez daha yürekten kutluyoruz. İlimiz adına bu aldığımız başarımızda bizlerden desteklerini esirgemeyen başta il müdürlüğümüz olmak üzere bütün emeği geçenlere de, Van'lıTaekwondocular adına çok teşekkür ediyoruz.'