İşgalci rejimin yoğun bombardıman ve katliamlarına rağmen büyük bir teslimiyet örneği gösteren Gazze halkı, islam ümmetine seslenerek davalarında tam bir kararlılık ve sebat üzere olduklarına dikkat çekti.

İşgal rejiminin 10 Mayıs'tan bu yana Gazze Şeridine yönelik saldırılarında şu ana kadar aralarında kadın ve çocukların da olduğu 200'ü aşkın Filistinli şehid oldu, binlercesi yaralandı.

İşgalciler, Gazze halkının evlerini başlarına yıkmakla kalmıyor, alt yapı ve üst yapıyı da tahrip ediyor.

Yıllardır kuşatma altında bulunan Gazze halkı, son günlerdeki yoğun saldırılara rağmen büyük bir inanç ve kararlılıkla Kudüs ve Mescid-i Aksa davalarından taviz göstermiyor.

Kararlılığın, direnişin, fedakarlığın ve fedailiğin merkezi Gazze’den İLKHA aracılığıyla İslam ümmetine mesaj yollayan siyasi ve sosyal aktivist Münis Kadih, moral ve motivasyonlarının çok yerinde olduğunu vurguladı.

Bir kardeşi de daha önce işgalciler tarafından şehit edilen Kadih, Mescid-i Aksa’nın siyonistler tarafından kirletilmesinin ardından Batı Şeria ve tüm Filistin’den yapılan çağrılara, kahraman Gazzeliler ve mücahitlerin büyük fedakarlıklarla karşılık verdiğini söyledi. Kadih, Gazze'nin günlerdir ciğerparelerini Allah yolunda feda ettiğini hatırlattı.

Kadih, "Evet, onlarca aile, fertleri ile birlikte Allah’ın yanına şehitler olarak irtihal ettiler. Evler, oturanların başlarına yıkıldı. Yüksek katlı binalar, bombardımana tutuldu. Ama buradan Gazze’den size müjdeler olsun ki! Gazze kararlı ve mücahit ehliyle, en destansı kahramanlığını gösteriyor." dedi.

"Değerli Kardeşler! Allah’ın izni ile büyük bir kararlılık, azim ve zaferle Gazze’den sizlere sesleniyorum." diyen Kadih, şöyle konuştu:

"İşgal topraklarındaki düşmanımızın bugün yaşadığı korku ve sıkıntıları daha önce hiç yaşamadı. Onlarca hatta yüzlerce evleri yerle bir edildi. Onlarca, yüzlerce ölü ve yaralıları var. Ancak işgal rejimi bu savaşta ölen ve yaralananların sayısını basına baskı yaparak saklıyor. 'Kudüs Kılıcı Savaşı' işgalcilerin başına inen kılıçtır. Allah’ın izniyle 'Kudüs Kılıcı Savaşı' işgalin bitmesine ve rejiminin yok oluşuna vesile olacaktır."

"Mücahit kardeşleriniz özgürlük, fedakarlık ve zafer savaşı veriyorlar"

Kadih, "Emin olun ki; mücahit kardeşlerinizin moralleri çok yüksek ve kararlılıkları sağlamdır. Allah’ın izniyle zafer, bir saat sabırdır. Dökülen kanlara feda edilen canlara rağmen, emin olun ki Allah buradaki mücahitleri ve Filistinli kardeşlerinizi yalnız bırakmayacaktır. Bizler Gazze’de büyük bir onur ve içerisinde yaşıyoruz. Başımız dik anlımız aktır. Bizler burada İslam ümmetinin onurunu koruyoruz. Bu yolda ciğerparelerimizi feda ediyoruz. Rahat olun! Bugün mücahit kardeşleriniz özgürlük, fedakarlık ve zafer savaşı veriyorlar."

"Gazze halkı tam bir kararlılık ve sebat üzeredir"

İşgalcilerin, rezil ve rüsva bir şekilde bu topraklardan söküp atılacağına dikkat çeken Kadih, "İşgal rejimi, medyada yalan ve yanlış haberlerle halkını kandırarak savaşı kazandığını iddia ediyor. Gazze halkını yendiğini iddia ediyor ki bu tamamen yalandır. Gazze halkı tam bir kararlılık ve sebat üzeredir. Önümüzdeki günler ve tarih eşi benzeri görülmemiş bu destansı kahramanlıkları yazacaktır. Buradaki halkınız ve kardeşleriniz moral olarak iyi durumdalar. Buradan sebat ve kararlılık merkezi Gazze’den sizlere sesleniyorum: Vallahi, İşgal rejimi yok olacak, yok olacak, yok olacak! Zafer, bir saatlik sabırdır." diye konuştu. (İLKHA)

video