Haber Merkezi
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ile Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) “Avrupa’dan Türkiye’ye Gönül Köprüsü” sloganıyla ortak bir projeye imza attı.
Proje kapsamında Avrupa’dan 11 ülke 33 bölge ile Türkiye’den 33 ilin kardeş ilan edildiği ifade edilirken Van ile Almanya Ruhr bölgesinin kardeş ilan edildiği projenin ilk ayağı olarak bayramlaşma etkinliği gerçekleştirildi.
Pandemi günlerinde, eski bayramlaşmalardan mahrum kaldığımız zaman dilimlerinde çocukların bayram sevincini ve heyecanını yaşamalarının hedeflendiği belirtilen etkinlikte özellikle şehit-gâzi, yetim-öksüz ve hastanede tedavi gören çocuklar başta olmak üzere ilimizin 13 ilçesinin tamamında binlerce çocukla bayramlaşma gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında TÜGVA Genel Başkanı Enes EMİNOĞLU’nun ve UID Genel Başkanı Köksal KUŞ’un ve TÜGVA Van İl Temsilcisi Mehmet İsa DENİZ’in ortak bayram tebrik kartı, şeker ve çikolata ve hediyeleri çocuklara iletildi.
Ortak kaleme alınan metninde “Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle tebrik ederiz. Bayramın sizlere, ülkemize ve tüm İslam Âlemine hayırlar getirmesini Rabbimizden niyaz ederiz. Bu vesileyle Avrupa’daki vatandaşlarımızla Türkiye arasında kurulu olan kardeşlik bağının daha da güçlenerek devam etmesini temenni ederiz.” ifadeleri yer alıyor.
Ayrıca Ramazan Bayramı’nın üçüncü günü (Cumartesi günü) Avrupa ve Türkiye arasında dijital bayramlaşma gerçekleştirileceği; bayramlaşmaya iki Genel Başkanın yanı sıra Avrupa’dan ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden çocukların ve ailelerinin katılımı ile on binlerce çocuk ve gençle bayramlaşma gerçekleştirildi.
Etkinlik ile ilgili konuşan TÜGVA Van İl Temsilcisi Mehmet İsa Deniz,‘İlimizin böyle etkinliklere çok ihtiyacı vardı. Avrupa'da yaşayan abilerimiz ile yaptığımız proje kapsamında ilimizde 13 ilçemizin tamamında 1300 gencimiz ve aileleri ile bayramlaştık. Onlara hem Almanya Ruhr bölgesindeki abilerinin ve ablalarının selamını hem hediyelerini ilettik bu vesile ile güçlenen kardeşlik bağlarımızın selamını da Avrupa'ya ilettik. Gençliğimiz bibim en büyük sermayemiz geleceğimizdir onlar ile ilgili çalışmaya devam edeceğiz.’ diye konuştu.