​Gazze Şeridi'nde işgal güçleri tarafından bombalanan bina sayısı 90'a ulaştı.

Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerindeki sivil binaları, ana caddeleri ve hükümet kurumlarını hedef almayı sürdüren işgal rejiminin şafak vaktinde de saldırılarını sürdürdü.

Bu sabah, işgal uçakları Gazze''nin ortasında Deyr El Balah, güneyde el-Zeytun mahallesi ve doğuda Al Şucaiyye mahallesindeki evleri bombaladı.

İşgal ordusu, Gazze Şeridi'ne dün gece yapılan saldırıların üçüncü aşama olduğunu söyleyerek, Hamas'ın büyük tünel projesini yoğun bir şekilde hedef aldığını söyledi.

Öte yandan Gazze Belediye Başkanı Yahya El Sarrac, işgalin kasıtlı olarak yolları hedef aldığını ve sürekli saldırılarla altyapıyı tahrip ettiğini söyleyerek, kamu hizmetlerini hedef almanın Gazze sakinleri için toplu bir ceza olduğunu vurguladı.

El Sarrac, işgalcilerin belediye mülklerine büyük zarar verdiğini belirterek ve uluslararası ve bölgesel kamuoyunu saldırıyı durdurmak için çalışmaya çağırdı.

Gazze Şeridi'nde işgal güçleri tarafından bombalanan bina sayısı 6'sı tamamen yıkılmış 90 binaya ulaştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre şehit sayısı 58'i çocuk 34'ü kadın olmak üzere 197'ye yükseldi ve yaralı sayısı 1.235'e ulaştı. (İLKHA)