​Gazze Sağlık Bakanlığı, bir haftayı aşkındır terörist işgal rejiminin Gazze ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına ilişkin bilançoyu açıkladı.

Düzenlenen basın açıklamasında 10 Mayıs'tan bu yana işgal rejiminin saldırılarında, 58'i çocuk, 34'ü kadın ve 15'i yaşlı olmak üzere 197 Filistinlinin şehid olduğu, bin 235'ten fazla kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Sağlık çalışanların ve sivillerin hedef alındığı belirtilen açıklamada, "Barbar rejimin saldırıları sonucu halkımız ve dünya iğrenç bir katliamın travmasıyla uyandı. Bir gecede işgal rejiminin savaş uçaklarından atılan füzelerle masum 42 insanımız şehid edildi. Bunlardan ikisi çok değerli iki doktorumuzdu. Doktor Muin Alul ve Doktor Eyman Abu Al-Auf. Bu şehidler işgalcilerin çirkin yüzünü ortaya çıkardı. Bugün şehid edilen bu doktorlar ve işgalcileri kıyaslanınca, bir tarafta insanlığı yaşatmaya çalışan iki insan, diğer tarafta ise canice katliamlar yapan bir rejim. Gelinen son noktada işgalciler, sağlık alanına da saldırmaya başladılar. Hastanelere çıkan yollar bombalandı, ambulanslar hedef alındı. Hamile bayanların, çocukların, yaşlıların hastaneye gelmesi engellendi." denildi.

Sivillerin ve ibadethanelerin hedef alındığına dikkat çekilen açıklamada, "Aynı zamanda bu acımasız saldırılar diğer birçok alanı da etkiledi. Okullar, camiler, sivil binalar, medya kurumları, şehrin altyapısı, ekonomik kuruluşlar, hükümet merkezleri, elektrik hatları, su boru hatları ve daha birçok alan saldırıların hedefi oldu. Ayrıca bu saldırılar 40 bin kişinin evinden çıkmasına sebep olurken, toplu yaşam alanlarında barınmak zorunda bırakılmaya mecbur edildi. Covid-19 hastalığını yaşadığımız bu süreçte bu insanların toplu alanlarda yaşaması, hastalığın yayılmasına sebep oluyor ve başlatmış olduğumuz aşı çalışmalarımızın sekteye uğramasına sebep oldu. Bu şekilde devam ederse hastalıkta yeni bir dalga kaçınılmaz olur." uyarısında bulunuldu.

Dünya kamuoyuna seslenilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İşgalcilerin saldırganlığına engel olunmalı, katliam yapmalarına sessiz kalınmamalıdır. Sağlık sektörünün önündeki ablukaya son verilmelidir. Acil yardım dolayısıyla hastanelerin ihtiyaç duyduğu sağlık ekipmanlarının bize ulaşması için yolar açık tutulmalıdır. Uluslararası kuruluşlara yaptığımız çağrıyı yineliyor ve diyoruz ki, sağlık ve insani yardım çalışanlarına tam koruma sağlayınız. Sağlık bakanlığımıza acil olarak, gerekli tıbbi malzemeler konusunda yardım olunması çağrısında bulunuyoruz. Filistin halkının haklı mücadelesini destekleyen dünyanın her tarafındaki insanlara şükranlarımızı sunuyoruz. Buradan ilan ediyoruz ki, sağlık çalışanları vazifelerini yerine getirmek için her sıkıntıya katlanarak gece gündüz işlerinin başında olacaklardır." (İLKHA)