Gazze Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Yusuf Ebu'l-Rish, siyonist işgalci rejimin bugün düzenlediği saldırıda 2'si doktor 42 kişinin şehid olduğunu söyledi.

Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları artarak devam ediyor.

Gazze Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Yusuf Ebu'l-Rish, işgal rejiminin Gazze Şeridi'ne saldırmaya başlamasından bu yana 58'i çocuk 34'ü kadın olmak üzere 197 Filistinlinin şehid olduğunu, bin 235'inin de yaralandığını bildirdi.

Siyonist işgalci rejimin sağlık kurumlarını kasıtlı olarak bombaladığını ve Gazze'deki sağlık personelinin çalışmalarını bilinçli olarak engellediğini belirten Ebu'l-Rish, "İşgal saldırıları, güvenlik arayışında olan 40 binden fazla kişinin yer değiştirmesine neden oldu. Su ve elektrik gibi hayati temel hizmetler kesintiye uğradı." dedi.

"Siyonist işgalci rejimin halkımıza karşı işlediği suçlardan sorumlu tutulması gerekmektedir" diyen Ebu'l-Rish, "Sağlık sektörünün tüm yönlerini etkileyen haksız ablukaya son verilmesi çağrısında bulunuyoruz. Medical sağlık ekiplerinin, sağlık sektörünün ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için Gazze ile geçişlerin açılması çağrısında bulunuyoruz. Gazze'ye tıbbi yardım, ilaç ve sarf malzemeleri tedarikini acilen talep ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)