Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'e ABD Adalet Bakanlığı ve ABD Milli Gelirler Dairesi tarafından soruşturma başlatıldı.

Kripto para borsalarındaki gelişmelere bir yenisi daha eklendi. Elon Musk'ın dün Tesla'nın ödemelerde Bitcoin kullanmayacağını duyurmasının ardından fiyatlarda sarsılma görülmüştü. ABD Adalet Bakanlığı ve Milli Gelirler Dairesi kara para aklama ve vergi konuları dolayısıyla dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'e soruşturma açtı.

Binance Sözcüsü Jessica Jung, şirketin yasal yükümlüklerini yerine getirdiği ve yetkililerle iletişim halinde olduklarını ifade etti.

Jung, para aklama iddiasına yönelik araştırma sürdüklerini ve uygun prensipleri oluşturmak için çalıştıklarını belirtti.

Twitter ve geleneksel medya mülakatlarında token'ları öven CEO Changpeng Zhao'nun yönettiği Binance, 2017'de kuruldu ve bugün dünyanın en büyük kripto para borsası konumunda bulunuyor.

Binance de faaliyet gösterdiği alandaki diğer firmalar gibi büyük ölçüde devlet denetiminin dışında. Cayman Adaları'nda tüzel kişiliği bulunan ve Singapur'da ofisi bulunan Binance'in birden fazla genel merkezi bulunuyor. (İLKHA