Siyonist terör rejiminin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına tepki göstermek amacıyla kitlesel basın açıklaması düzenleyen HÜDA PAR Van İl Başkanlığı, Filistin'de şehid olan Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Hazreti Ömer Camii'nde bir araya gelen HÜDA PAR Van İl Teşkilatı, kılınan yatsı namazından sonra cami avlusunda basın açıklaması düzenledi.

İl Başkanlığı adına açıklamayı HÜDA PAR Van İl Başkan Yardımcısı Emre Aycan okudu.

Terör şebekesi siyonist çetenin nihai emeli olan Mescid-i Aksa'yı tamamen işgal etmek için fırsat kolladığını ve saldırılarını artırdığını hatırlatan Aycan, işgalci polis ve askerlerin, hiçbir ayrım gözetmeksizin vahşice Mescid-i Aksa'ya ve içerisindeki Müslümanlara gaz ve ses bombalarıyla saldırdıklarını hatırlattı.

Sivil halka yönelik ağır bombardımanda onlarca Müslümanın şehid edildiğini, aralarında ağır olanların da olduğu yüzlerce Müslümanın yaralandığı ve onlarcasının da alıkonulduğunu ifade eden Aycan, "Elhamdülillah, Müslümanlar bedenlerini Aksa'ya siper ederek işgale izin vermediler. Büyük bir kibir ve gururla gelen siyonistler, bu izzetli direniş karşısında gerisin geri kaçmak zorunda kaldılar." dedi.

"İlk hedefimiz vahdet olmalı, Kudüs birleşmemizi bekliyor"

Mescid-i Aksa'ya yapılan bu alçakça saldırıların kabul edilemez olduğunu dile getiren Aycan şunları söyledi:

"Müslümanlar her nerede olurlarsa olsunlar bu saldırıları tel'in etmek ve kendi ülkelerinin yöneticilerini harekete geçmeye zorlamak için seslerini yükseltmelidirler. Siyonist saldırılar devam ettiği müddetçe tepkiler de artarak devam etmelidir.

Mescid-i Aksa ve Kudüs Davası sadece Filistinlilerin veya sadece Arapların davası değil, bütün Müslümanların davasıdır. Mescid-i Aksa'yı savunmak sadece Filistinlilerin değil, bütün ümmetin görevidir. Bu nedenle Aksa'yı en ön cephede savunan Müminler asla yalnız ve yardımsız bırakılmamalıdır.

Karanlık, şafağın sökmesiyle yok olacaktır. Zulüm hak güçlenince bitecektir. Müslümanlar, kardeş olduklarının farkına vardığında, namlularının yönünü birbirlerine değil de küfre doğru yönelttiklerinde küfür karşımızda mağlup olacaktır. Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın işgalden kurtulmasını istiyorsak, ilk hedefimiz vahdet olmalıdır. Kudüs, bizim birleşmemizi beklemektedir. Biz kendi aramızda birlik kuramazsak, bu zillet hali ve yaşadığımız bu acılar artarak sürecektir. İçerisinde bulunduğumuz bu mübarek ay dolayısıyla artık daha derin düşünmeli; ferasetle, basiretle hareket etmeliyiz.

İslam beldelerinin ve kutsallarımızın çiğnendiği artık yetmez mi? Toprağı bedenlerimizle ve kanlarımızla doyurduğumuz artık yetmez mi? Bütün bu suskunluk neden? Olup biten mezalimi neden sadece izlemekteyiz? Çocukların, kadınların çığlıklarına neden duyarsız kalmaktayız? Artık silkinmenin vakti gelmedi mi? Birlik olmanın, küfre karşı tek cephede mücadele etmenin vakti gelmedi mi?"

"Siyonistlerle olan askeri ve ekonomik iş birliği sonlandırılmalı"

Müslüman ülkelerin yöneticilerine çağrıda bulunan Aycan, şöyle konuştu:

"Ey İslam ülkelerinin yöneticileri! Sizler yeri geldiğinde, 'İsrail bir terör devletidir' diyorsunuz. Ki doğru söylüyorsunuz. israil bir terör şebekesi ise o zaman teröre ve teröriste her türlü yardım suçtur. Siyonist vahşeti sadece kınamakla yetinmeyin; siyasi, ekonomik, askeri, diplomatik alanlarda somut yaptırımlar için ivedilikle adım atın.

Nedir bu zillet haliniz? Prangalarınızdan ne zaman kurtulacaksınız? Neden idare ettiğiniz toplumların sesini duymuyorsunuz? Neden müntesibi olduğunuz İslam'ın izzetine göre hareket etmiyorsunuz? Neden hâlâ siyonistlerle ve onun topraklarımızdaki uzantılarıyla askeri ve iktisadi iş birlikleri yapıyorsunuz?

Artık siyonistlerle olan askeri ve ekonomik iş birliklerini sonlandırın. Kudüs'ü bir bütün olarak Filistin'in başkenti ilan edin ve buna ilişkin pratik adımlar atın. Yıllardır büyük sıkıntılar çeken, saldırılara uğrayan Gazze'nin üzerindeki ablukanın kalkması için her türlü baskıyı oluşturun. Siyonist sermayenin ülkenizde ticaret yapmasına izin vermeyin. Filistin topraklarını işgal altında tutan siyonistlerin meşru olmayan rejimini tanımaktan da vazgeçin. Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgür kalmasında samimi olanlar, bu pratik adımları atmalıdırlar."

"Siyonist çete ile normalleşme adımları atanlar tarih önünde yargılanacaktır"

Siyonist işgalcilerle normalleşme adımlarını hızlandıranların, bugün olmasa da tarih önünde yargılanacaklarını ve mutlaka mahkûm olacaklarını belirten Aycan, yaptıkları bu cürümden bir an önce dönmeleri ve tövbe etmelerini temenni ettiklerini dile getirdi.

Aycan, "Günlerdir Mescid-i Aksa'ya -gecesini gündüzüne katarak- bedenlerini siper eden tüm Filistinli kardeşlerimize selam olsun. Sizler Ümmetin onurunu koruyorsunuz. Zalimlere karşı dik duruşunuz elbette zaferi getirecektir. Zulmetmekte olanlar ise yakında nasıl bir inkılaba uğrayıp devrileceklerini göreceklerdir." şeklinde konuştu.

Basın açıklaması, Nasrullah Yavuz tarafından kılınan gıyabi cenaze namazının ardından Murat Bayram'ın yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)