İstanbul-Van İşadamları Dostluk Grubu üyeleri Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektör Prof. Dr. Peyami Battal'ı makamında ziyaret etti.

İstanbul'da farklı sektörlerde ticaretle uğraşan ve tamamı Vanlı işadamlarından oluşan, İstanbul-Van İşadamları Dostluk Grubu Van'da ki ilk durakları olan Van Valiliği ardından Yüzüncü Yıl Üniversitesini ziyaret etti.

Gıda, tekstil, nakliyat, inşaat, danışmanlık, hizmet ve medikal sektörlerinde faaliyet yürüten işadamlarının bir araya gelmesiyle ortaya çıkan grubun, kurum ziyaretleri gerçekleştirmek üzere Van'a geldiğini söyleyen işadamı Özcan Önder, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ile tanışmak ve grup hakkında bilgi vermek üzere kendisine bir nezaket ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Battal ise; 'Van'lı İşadamlarımız bizleri ziyaret etti. Van'ın önümüzdeki dönemlerde gelişmesi için burada yapılabilecek muhtemel yatırımlar ile ilgili konuştuk. Tekno-Kentimizin çalıştığı alanlar hakkında konuştuk. Vanlı iş adamlarımızın bu ilgisini çok önemli buluyor kendilerine teşekkür ediyoruz. Ziyaret aynı zamanda şunu gösteriyor ki Van gerçek bir cazibe merkezi haline geliyor, bundan sonraki süreçte de bunu hep birlikte göreceğiz. Üniversite olarak da bizler gereken tüm desteği vereceğimizi ifade ettik. Sahip olduğumuz gücü Van için kullanacağımızı ifade ettik.' şeklinde konuştu.

Mehmet Avcı, Adnan Bayram, Özcan Öner, Abdulnasır Çetin, Aydın Altun, Serdar Kartal, Sinan Sevimli ve Abdülcabbar Horoz'un yer aldığı İstanbul-Van İşadamları Dostluk Grubu, Rektör Battal'a plaket sunumu ve toplu fotoğraf çekimi ile sonlandırdıkları YYÜ ziyareti sonrası Van'da ki bazı kurum ve kuruluşlara ziyaretler gerçekleştirdi.

Gurubun Üniversite ziyareti sırasında, YYÜ Teknokent Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nejat Görentaş ve öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Altun da hazır bulundu.