Haber Merkezi
Van Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Heybet Semur, '9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nde sigarayı bırakan hastane personelini ziyaret etti.

'9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nü etkinlikleri kapsamında 2016 yılında sigarayı bırakanları ziyaret eden Genel Sekreteri Semur, ziyaretleri sırasında 40 personelden de 'sigara içmeyeceklerine' dair söz aldı.

Dünya Sigara Bırakma Günü'nde sigarayı bırakma kararı alıp ve sözü veren personellere 'Teşekkür Belgesi' takdim eden Semur, sigarayı bırakma kararı alan personellere bol bol su içmelerini ve sağlıklı bir yaşam için spor yapmalarını tavsiye etti.

Genel Sekreter Op.Dr.Heybet Semur, SB.SBÜ Van Eğitim Araştırma Hastanesi Doktor Toplantı Salonu'nda öğle arası Kalp Damar Cerrahisi,Göğüs Cerrahisi,Spor Hekimi, Çocuk Hastalıkları,Kadın Doğum gibi çeşitli branşlardaki yaklaşık 45 doktorlabir araya geldi.

Doktorlarla bir araya gelen Semur, 'Genel Sekreter olmanın ötesinde meslektaşınız ve arkadaşınız olarak kararlarınızın bizi mutlu edeceğini bilmenizi istiyorum.Sağlığın nabzı ve kalbi olan sizler, sağlıklı tercihlerinizle de sağlıklı nefesimizolun isteriz. Hepinize, buraya kadar zahmet ettiğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum.' dedi.

Öte yandan 9 Şubat'ta sigara bırakma kararını devam ettiren personellerden Bayram Yavuz ise'Sigarayı bırakma kararımda ailem oldukça mutlu oldu. O günden sonra sigarayı hiç kullanmadım.Bu kararı almamda verdiğiniz destek için sizlere de çok teşekkür ediyorum.' şeklinde konuştu.