​Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Ümit Haluk İliklerden, hastane önünde yaşanan olayda eli silahlı saldırganı ikna ederek, olayda silah kullanmasını engelledi.

Bir süredir aralarında husumet olduğu belirtilen 2 şahıs, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi Yerleşkesinde karşılaştı. Silahını çekerek husumetlisinin üzerine yürüyen saldırganı gören hastane başhekimi Ümit Haluk İliklerden, şahsı ikna etmeye çalıştı.

video(https://www.youtube.com/watch?v=LTTHYSidOss)

Saldırganın silahını bırakmasını isteyen İliklerden, bir süre sonra şahsı ikna ederek elindeki silahı almayı başardı.

Saldırgan şahıs, hastane polisi tarafından gözaltına alınarak emniyete götürülürken, hastanenin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, olayın çocukların gözü önünde olduğu görülüyor. Görüntüde silahlı saldırganın öldürmek istediği kişiye, yaşlı babasının kendisini siper ettiği görülüyor.

"Bölge insanımızın beyaz önlüğe olan saygısına sığınarak olaya müdahil oldum"

Konuya ilişkin konuşan hastane başhekimi Ümit Haluk İliklerden, "Hastanemiz giriş kapısında yaşanan ve ülkemizin hala kanayan yarası olan kan davalarından bir tanesinin cereyan ettiği bu talihsiz olayda, insan sağlığına yöneltilmiş bir tehdide karşı hekimlik içgüdüsüyle ve bölge insanımızın beyaz önlüğe olan saygısına sığınarak olaya müdahil oldum. Nihayet vatandaş silahını bana teslim etti. Can kaybı olmadan atlatılan olaya emniyet güçlerimiz müdahil olarak gerekli adli kovuşturma başlatılmıştır." dedi. (İLKHA)