Üç ayların girmesi ile beraber yardım çalışmalarını sıklaştıran Van Umut Kervanı, 510 aileye temel gıda maddelerinin bulunduğu yardım paketi yardımında bulundu.

Önceden yapılan çalışmalarla tespitleri yapılan ailelere ayni ve nakdi yardımda bulunan Van Umut Kervanı Muhtaçlarla Dayanışma Derneği, bu ay da 510 aileye ulaşarak yardımda bulundu.

Coronavirus salgınından etkilenen ve işini kaybettiği için çalışamayacak durumda olan kişilere ulaşan dernek yetkilileri, bu kişileri ve ailelerini yalnız bırakmıyor. Yaptıkları yardımlar sayesinde zengin ile fakir arasında gönül köprülerinin kurulmasına vesile olan Van Umut Kervanı, yapılan yardımlarla muhtaç ve yetimlere ulaşmaya devam ediyor.

video

Van Umut Kervanı olarak mübarek üç aylarla beraber muhtaç ve mağdur olan ailelere yönelik yardım faaliyetlerine hız verdiklerini belirten Van Umut Kervanı Tespit Komisyonu Başkanı Sait Koç, bu ay da salgından dolayı çalışamayan kardeşlerimize ve ailelerimize ulaştık. Derneğe gelme imkânı olmayanlara da evlerine kadar ulaştıracağımız gıda kolilerimizi hazırladık. Bunun yanında hayırseverler tarafından verilen soğan ve patatesleri de bu gıda kolisinin yanına bırakarak bu ailelerimize ulaştırdık. Bu yardımlara katkıda bulunan hayırsever kardeşlerimizden Allah razı olsun.” dedi.

Koç “Allah’ın Ayet-i Kerime’de buyurduğu gibi, ‘İman etmiş kullarıma söyle alışverişin ve dostluğun olmadığı O gün gelmeden evvel dosdoğru namaz kılsınlar ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden de gizli açık infak etsinler. (İbrahim suresi 31) Allah Teala’nın Ayet-i Kerimede buyurduğu gibi mallarımızı infak edelim. Allah kat kat yerini dolduracaktır.

Malum, önümüz Ramazan’dır. Ramazan ayı gelmeden çalışmalarımızı başlattık. Şuna emin olalım ki, bizler infak ettikçe Allah yerini dolduruyor. Rabbim hayırlarınızı kabul etsin.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)