"Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi"ndeki okullarda görev yapan 40 binin üzerindeki yönetici ve öğretmenin tamamına, iki ay süreyle fikri mülkiyet ve sınai haklar ile ilgili mesleki gelişim eğitim programı düzenlendi.

Proje kapsamında, seçilen okulların altyapısının güçlendirilmesinden eğitim ortamlarının zenginleştirilmesine kadar çok sayıda destek verildi. Ayrıca proje kapsamındaki okullara 2020'de 176 milyon liralık yatırım yapıldı.

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, bir taraftan mesleki ve teknik eğitimde kaliteyi artırmak, diğer taraftan okullar arası başarı farklarını azaltmak için başlattıkları "Mesleki Eğitimde 1000 Okul" projesinin, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve okul ortamını içeren çok kapsamlı bir proje olduğunu ifade etti.

Projenin her bir bileşeniyle ilgili çok kapsamlı adımlar attıklarını dile getiren Özer, şunları söyledi: "Proje ile ilgili çalışmalar, planlandığı gibi devam ediyor. 2020'de proje kapsamındaki okullarımıza yaklaşık 176 milyon liralık destek sağladık. Projenin hedeflerinden bir tanesi de seçilen 1000 okuldaki yönetici ve öğretmenlerimize mesleki gelişim eğitimi desteği sağlamaktı. Bu amaçla, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, fikri mülkiyet ve sınai haklar ile ilgili iki aylık bir eğitim programı düzenlediler. Eğitimler, Bilim ve Sanat Merkezleri'nde (BİLSEM) görev yapan öğretmenler tarafından gerçekleştirildi. Bu yılın ocak ve şubat ayında verilen eğitimlere 1000 okulda bulunan 40 bin 166 meslek öğretmeninin tamamı katıldı."

Özer, sürece katkı veren Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Nezir Gül ve çalışma arkadaşlarına, 81 il müdürüne, eğitime katılan öğretmenlere, 81 ildeki BİLSEM'lerde görev yapan yönetici ve öğretmenlere teşekkür etti. (İLKHA)