Van'ın Saray ilçesine bağlı Dolutaş, Yeşilalıç, Yurtbaşı ve Çaybağı mahallelerinde Coronavirus vakalarının artış göstermesi üzerine ilçedeki bütün okullar 10 gün süreyle tatil edildi.
Van'ın Saray İlçesinde vaka sayılarının bir anda artış göstermesi üzerine filyasyon ekipleri çalışma başlattı. İlçenin 4 mahallesinde 14 yeni vaka tespit edildiği ifade edildi. Görülen vakalardan sonra ilçenin tamamında okulların tatil edildiği belirtildi.
Van Valisi ve Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, esnaf ziyaretinde bulundu. Ziyarette esnafa uyarılarda bulunan Bilmez, risk haritasındaki “mavi” rengin muhafaza edilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Esnaf ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Bilmez, Saray ilçesinde üzücü bir durumun yaşandığını belirterek, ilçenin tamamında 10 günlüğüne okulları kapatmak zorunda kaldıklarını ifade etti.
Vali Bilmez açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Yaşanan son vakalardan sonra ilçenin tamamında okullarımızı kapatmak zorunda kaldık. İnşallah 10 gün içerisinde oradaki bütün vakaları gidereceğiz. Saray ilçemizde uzun bir süredir vaka sayımız yok denecek düzeydeydi. Ama maalesef yine taziye kaynaklı bir ilçemizin bütün okullarını kapatmak zorunda kaldık. Vanlı hemşerilerimizden taziyeler konusunda duyarlılıklarını devam ettirmelerini bekliyoruz. Cenaze törenlerine katılabilirler ama taziyelerin kesinlikle yasak olduğunu, kendi sağlığımız ve kentimizin ticareti için buna izin vermememiz gerektiğine inanıyorum. Bu konuda bütün Van halkından destek bekliyorum.” dedi. İLKHA