Haber Merkezi
Esnaf, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman’dan, halk ekmek büfesinin işyerlerinden uzak bir noktaya taşınmasını rica ediyor.
İskele Caddesi Üçevler durağına bırakılan halk ekmek büfesi esnafı zor durumda bırakıyor. Fırın ve bakkal esnafı büfenin işyerlerinin bulunmadığı alana götürülmesini talep ediyor. Halk ekmek büfesinin yakına bırakılması nedeniyle, ekmek çıkarmayan fırıncı bulunuyor. Esnaf, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman’dan mağduriyetlerinin giderilmesini rica ediyor. İşyerlerine yakın bırakılan büfelerin rekabet ortamı oluşturduğuna dikkat çeken esnaf, “Tuşba Belediye başkanımız Sayın Salih Akman’dan bize yardımcı olmasını rica ediyoruz. Esnaf dostu başkanımızın, bu zorlu günlerde talebimizi karşılamasını bekliyoruz.” İfadelerini kullandılar.
“BELEDİYE BAŞKANIMIZDAN RİCA EDİYORUZ”
Ekmek verdiği bakkalların yakınına halk ekmek büfesinin bırakıldığını söyleyen Kardeşler Ekmek Fabrikası Sahibi Bedir Lezgin, “Bu nedenle satışlarımızda büyük düşüş oldu. Ekmek satamıyoruz, çalışan elemanlarımız var ve sigortalarımızı yatıramayacak durumdayız. Kira, SGK ve vergi gibi borçların altında eziliyoruz. Belediyemizden ekmek verdiğimiz bakkallara yakın büfelerin biraz daha uzağa götürülmesini rica ediyoruz. Örneğin İskele Caddesi Üçevler durağındaki büfe, bakkalın karşısına fırının da çaprazına bırakılmış durumda. Belediyemizden bizlere yardımcı olmalarını rica ediyoruz.” dedi.
“SATIŞLARIMIZDA BÜYÜK BİR DÜŞÜŞ VAR”
Bakkal Sunullah Tan, “Biz bakkallar olarak ekmek üzerinden satışlarımızı yapıyoruz. Ekmek alan müşterimiz yanında başka ihtiyaçlarını da alıyor. Halk ekmek büfesi Üçevler durağına bırakıldıktan sonra dükkana gelen müşteri sayısında azalma oldu. Halk ekmek büfesi yakın olduğundan bizim dükkana gelen yok. Önceden günlük yaklaşık 200-250 ekmek satarken şimdi 50 ekmek ancak satabiliyoruz. Halk ekmek büfesinin yaklaşık 200 metre aşağı taşınmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.
“BÜFENİN TAM KARŞIMIZA KURULMASI BİZİ ÇOK ZORDA BIRAKTI”
Halk ekmek büfesinin işyerinin tam karşısına kurulduğunu belirten bakkal Ayetullah Tan, “Büfe tam karşımıza bırakıldıktan sonra ekmek satışlarımızda yüzde 80 düşüş oldu. Ekmek satışımız olmuyor artık, tam karşımıza bırakılması bizi çok zor durumda bıraktı. İşyerlerinden uzak yerlere bırakılmasını rica ediyoruz. Büfenin Koç İlk Öğretim Okulu yakınına bırakılmasını talep ediyoruz. Koronavirüs sürecinde zaten sıkıntılar çekiyoruz, bir de ekmek satışı yapamamız bizi çok zorluyor çünkü diğer satışlarımız da ekmek satışı üzerinden gerçekleşiyor. Tuşba belediyemizden, mağduriyetimizi gidermesini rica ediyoruz.” İfadelerini kullandı.