Haber Merkezi

Basın İlan Kurumu’nun resmi ilan sayfası ilan.gov.tr’de yayınlanan ilana göre, Van 2.İcra Dairesi
Müdürlüğü tarafından Edremit İlçe, Ayazpınar Mahallesi’nde 270 Parseli tarla icradan satılıktır (çoklu ve hisseli satış)
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :Van İl, Edremit İlçe, 270 Parsel, AYAZPINAR Mahalle/Köy, KÖYÜSTÜ MEVKİİ Mevkii, Van İli, Edremit İlçesi, Ayazpınar Mahallesi, Köyüstü Mevkii, Cilt No: 3, Sayfa No: 270, Parsel No: 270, Yüzölçüm: 8.150,00m2, Ana Taşınmaz Nitelik: Tarla.Dosyaya Sunulan 10/04/2019 havale tarihli bilirkişi raporuna göre; Mahallinde yapılan incelemeler neticesinde adı geçen Van İli Edremit İlçesi Ayazpınar Mahallesi Köyüstü Mevkiinde bulunan 270 nolu parsel düz bir taban alana sahip kuru tarım arazisidir. Dava konusu taşınmaz üzerinde yapılan incelemelerde taşınmazda işlemli buğday, yonca münavebesi yapıldığı, taşınmazın tarım arizisi olarak kullanıldığı tespit edilmiştir. Taşınmaz halihazırda yem bitkisi ekildiği gözlemlenmiştir. Toprak yapısı ve bitki örtüsü itibariyle tarla vasfında tarım arazisi olduğu kanısına varılmıştır. Mahalle: Ayazpınar, Parsel No: 270, Tapudaki Niteliği: Tarla, Toplam Alan: 8.150,00m2, , Hisse Oranı: Tam Toprak Yapısı: Dava konusu taşınmaz kumlu-tınlı yapıda olup besin elementlerince zengin, erozyon, çorak taşlılık, alkali v.b sorunların olmadığı tespit edilmiştir. Sulama: Taşınmaz kuru tarım arazisidir. Ulaşım: Taşınmaz Van ve Edremit ilçe merkezine yakın, her mevsim sorunsuz ulaşımın sağlanabildiği ve Ayazpınar mahallesine yaklaşık 40 m lik bir konumdadır. Pazar ve Pazarlama Durumu: Ürünler ana pazar durumundaki merkezlere çok yakın olup pazar problemi yoktur. Eğimi: Dava konusu taşınmaz genel olarak %2-3 eğimli düz ve düze yakın bir alana sahiptir.
İMAR DURUMU: Van Edremit Belediye Başkanlığının E-16252570-115.99-1567 sayılı 11/02/2021 tarihli yazılarında söz konusu taşınmazın imar planı dışında kaldığı müdürlüğümüze bildirilmiştir. Ayazpınar Mahallesinin yerleşim alanında kuşbakışı olarak yaklaşık 450 m. uzaklıktadır.
Ayrıntılı bilgiler aşağıdaki linkte yer almaktadır.
https://www.ilan.gov.tr/ilan/745968/emlak/tarla-tarim-arazisi-bag-bahce/van-edremitte-tarla-icradan-satiliktir