Ağrı'nın Diyadin ilçesinde bulunan Diyadin Kanyonu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Nitelikli Doğal Koruma Alanı olarak tescillendi.

Ağrı'daki Diyadin Kanyonu, Nitelikli Doğal Sit Alanı listesine eklendi. Kanyon, doğal güzellikleri ve manzarasıyla her mevsim ziyaretçiler tarafından tercih ediliyor.

video

Ağrı'ya 70 kilometre uzaklıktaki Diyadin Kanyonu, kışın oluşan metrelerce uzunluktaki buz sarkıtları, doğal güzellikleri, manzarası ve doğal yapısıyla, doğaseverlerin dikkatini çekiyor. Bitki örtüsü, akarsuları, şelaleleri, sarp kayalıkları ve bu kayalıkların üzerine kurulan yerleşim alanlarıyla, yaz aylarında olduğu gibi kış aylarında da tüm güzelliklerini misafirlerine sunan Diyadin Kanyonu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca "Doğal Sit- Nitelikli Doğal Koruma Alanı" olarak tescillendi.

Ağrı'daki Diyadin Bazalt Kanyonu, derin vadileri ve Murat Nehri ile dikkat çeken bir bölge. Bu bölge Murat Kanyonları olarak da biliniyor.

Diyadin Kaymakamı Alper Balcı, Kanyon'un Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Nitelikli Doğal Koruma Alanı olarak tescillenmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Balcı, Diyadin Bazalt Kanyonu'nun, kamp, karavan ve çadır tutkunlarının, yürüyüşçülerin tam isteyeceği yer olduğunu söyledi.

Kaymakam Balcı, "Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum'a teşekkür ederiz, Diyadin Kanyonu 'Nitelikli Doğal Koruma Alanı' olarak tescillendi. Tabi burası müthiş bir coğrafya, Murat Nehri'nin yanındaki bu doğal güzellik ile birlikte 30 kilometre boyunca bu hat uzamakta. Genişliği ise 30 ila 60 metre arasında değişiyor, tam bir yürüyüş alanı, kamp, karavancılar için muhteşem bir yer. İklimi soğuk ama gönlü sıcak insanların diyarı Diyadin'e bekliyoruz tüm vatandaşlarımızı. Terörden temizlediğimiz bu güzel coğrafya herkesin ilgisini bekliyor." dedi.

Diyadin Kanyonu’nu ziyaret için Ağrı merkezden geldiğini belirten Gürkan Güneş, kanyonun görülmesi gereken bir yer olduğunu belirtti.

Güneş, "Manzarası ile bizleri hayran bırakan Murat Kanyonu hakikaten görülmesi gereken bir yer. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da Nitelikli Doğal Koruma Alanı olarak tescillendi. Bizleri sevindiren bu haber ile birlikte her mevsim bu alan bizleri kendisine hayran bırakıyor. Biz de sık sık buraya gelip fotoğraf çekiyoruz." ifadelerini kullandı.

Koruma kararı ile birlikte, bölgedeki turizm hareketliliğinin de artması bekleniyor. (İLKHA)