GÜNDEM

Peygamber Sevdalıları Vakfı, idrak edilecek olan Regaib Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Vakfın Genel Merkezi adına açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Adana Koordinatörü Sacit Pişgin, Regaib Gecesi'nin, hayata yeniden başlamak isteyenlere bir fırsat, yolunu kaybetmişlere bir sırat-ı müstakim ve umutsuzluğa kapılmışlara bir umut ışığı olduğunu vurguladı.


Allah'a hamd, Peygamber Efendimize salat ve selam ile konuşmasına başlayan Pişgin, "Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem)’in duasıyla yakarıyoruz: 'Allah’ım! Receb ve Şabanʼı bize mübârek eyle ve bizi Ramazanʼa ulaştır.' Üç Aylar, yorucu dünya işlerinden, boğucu gaflet atmosferinden uzaklaşıp ruhumuza nefes aldırmanın en güzel vakitleridir. Her bir gecesi ayrı güzel ve özel olan Üç Aylar’ın kendi içinde de çok özel geceleri vardır ki Regaib Gecesi bunların ilkidir. Regaib Gecesi, hayata güzelce yeniden başlamak isteyenlere bir fırsat, yolunu kaybetmişlere bir sırat-ı müstakim ve umutsuzluğa kapılmışlara bir umut ışığıdır." dedi.

"Ahirette bizi zora sokacak şeylerden kurtulmamız umulur"

"Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak bu vesile ile siz değerli kardeşlerimize birtakım tavsiyelerde bulunmak isteriz" denilen açıklamada, Pişgin şunları kaydetti:

"Bilincimizi yenilemek, imanımızı güçlendirmek, hayatımızı ahiret saadetine daha yakın kılmak için niyet edelim. Bizi yoktan var eden Rabbimizin emir ve yasaklarını daha iyi öğrenip, O’na daha iyi kulluk edebilmek için elimizden gelenin en iyisini yapalım. Bunun yolu Kur’an’ı daha çok okuyup öğrenmekten ve hayatımıza nakşetmekten geçer. Hayat kılavuzumuz Kur’an-ı Kerim'i daha iyi anlamak için kendimize program yapalım. Ölümü çokça tefekkür edelim. Kendimizi, ölümden sonra kendisine yeni bir hayat bahşedilmiş biri gibi düşünüp, hayatımızı ona göre dizayn edelim. Böylelikle fazlalıklardan, aşırı duygulardan, lüksten, israftan ve ahirette bizi zora sokacak şeylerden kurtulmamız umulur. Peygamberlerin ölüm döşeğinde bile tavsiye buyurdukları, Allah dostlarının 'Aman, sakın terk etmeyin!' diye ısrarla dile getirdikleri, Allah ile irtibatımızın en canlı delili olan namazı, özenle kılalım. Başta daha iyi bir kul, sonra daha iyi bir evlat, daha iyi bir eş, anne-baba, daha iyi bir aile ve topluma daha yararlı bir fert olmak için azami çaba gösterelim. Bu çabamızı Üç Aylar’da başlatıp ömrümüzün tamamına yayalım. Mübarek Üç Aylar’da oruçlarımızı da artıralım ki hem oruç hem namazla Rabbimize yakınlaşmamız daha çabuk ve kolay olsun. Mübarek Üç Aylarda, Kur'an-ı Kerim'in uygulaması olan sünnet-i seniyyeye uymak suretiyle yanlış ve batıl yollardan kendimizi ve sevdiklerimizi koruyalım. İmanımızın bizi kardeş kıldığı kimselerle, yetimlerle ve yoksullarla ilgilenelim, ihtiyaçlarını giderme noktasında onlara maddi ve manevi destek olalım."

"Regaib Gecesi vesile ile Rabbimizden günahlarımızı bağışlayıp bizleri af ve mağfiret eylemesini, İslam’ı hâkim kılarak cihanın dört bir yanına barış ve huzur getirmesini, hidayete erenlerin sayısını ve kalitesini artırmasını niyaz ederiz" ifadelerini kullanan Pişgin, "Rabbimiz Regaip Gecemizi yeryüzü mazlumlarının gülmesine, ümmetin vahdetine, zalimlerin zulmü altındaki, nefs ve şeytanın kıskacındaki maddi ve manevi bütün esirlerin esaretten kurtulmasına; fakrımızın zenginliğe, sıkıntılarımızın ferahlığa, hastalıklarımızın afiyete, hüzünlerimizin huzura çevrilmesine ve Müslümanların uyanışına vesile eylesin." şeklinde konuştu.

Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak Regaib Kandili'ni tebrik ettiklerini belirten Pişgin, gecenin hayırlara vesile olmasını temennisinde bulundu. (İLKHA)
https://ilkha.com/gundem/peygamber-sevdalilari-vakfindan-regaib-gecesi-mesaji-310792