​Van'da, resmî belgede sahtecilik, hırsızlık ve mala zarar verme gibi 6 farklı suçtan aranan ve 27 yıl 10 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 6 farklı suçtan araması olan ve 2 yıldır firari olan N.İ. isimli şahıs düzenlenen operasyonla yakalanarak cezaevine teslim edildiği belirtildi.

Açıklamada "Müdürlüğümüz Asayiş Şube Müdürlüğü Görevlilerimizce; Özel olarak kurulan ekibin yaptığı çalışmalar neticesinde; 'Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma' (2 Dosya), 'Adet Gereği Açıkta Bırakılmış Eşya Hakkında Hırsızlık', 'Resmi Belgede Sahtecilik', 'Nitelikli Konut Dokunulmazlığının İhlali', 'Mala Zarar Verme', suçlarından 6 farklı dosyadan aranması olmak üzere toplam 27 yıl 10 Ay hapis cezası bulunan ve geçtiğimiz 2 yıllık sürede firari olan (N.İ.) isimli şahıs yapılan uzun ve nitelikli çalışmalar sonucunda şahsın kullanmış olduğu araç tespit edilerek takibe alınmış ve ilimiz sınırları içinde düzenlenen operasyonla şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, akabinde adli mercilerdeki işlemlerinin ardından cezaevine teslim edilmiştir" denildi. (İLKHA)